Gelinim Mutfakta programında gösterilen her tarif, izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Özellikle yöresel yemekler, programın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu sefer sıra, Malatya mutfağının gözdesi Geleli Kebabı'nda. Kullanıcılar merak ediyor; bu lezzetli kebabın yapımı gerçekten bu kadar zor mu? Malatya Geleli Kebabı'nın sırrı nedir? İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta'nın Favorisi Malatya Geleli Kebabı Tarifi!

Malatya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Geleli Kebabı, közlenmiş patlıcan ve etin muhteşem uyumuyla sofraları süslemeye devam ediyor. Gelinim Mutfakta'nın yorumuyla hazırladığımız bu tarifle, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca deneyebilirsiniz.

Malzemeler

Et için

500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 adet soğan (ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Patlıcan için

4 adet közlenmiş patlıcan (küp doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için

Fırında Kıymalı Yufka Böreği Tarifi: Herkesin Yapacağı Kadar pratik ve  Lezzetli Fırında Kıymalı Yufka Böreği Tarifi: Herkesin Yapacağı Kadar pratik ve Lezzetli

2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz (doğranmış)

Malatya Geleli Kebabı Hazırlanışı

Et için  Öncelikle sıvı yağ ile kavrulmuş ince doğranmış soğanları tavada yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin ve renk değişene kadar kavurun. Ardından biber salçası, domates salçası, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin. Etin suyunu çektikten sonra sıcak su ekleyin ve kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcan için Başka bir tavada sıvı yağ ile kavrulmuş biber salçasını ekleyin. Küp doğranmış közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karabiber ve tuz ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.

Fırınlama Fırını 180°C'ye ısıtın. Bir fırın kabına patlıcanları yayın. Üzerine pişirdiğiniz eti dökün ve maydanozla süsleyin. Eritilmiş tereyağını gezdirerek fırında 10-15 dakika pişirin.

Püf Noktaları ve Servis Önerileri

Közlenmiş patlıcanları hazır almak isterseniz marketlerde satılan közlenmiş patlıcanları tercih edebilirsiniz.
Eti daha yumuşak hale getirmek için su yerine et suyu kullanabilirsiniz.
Kebabı fırınlarken ara ara kontrol ederek üzerinin yanmamasına dikkat edin.
Geleli Kebabı'nı yoğurt, pilav veya salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Editör: Havva Andırır