Günümüzde, sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı, toplumsal değerleri ve insani ilişkileri zayıflatarak, genç nesillerin geleneksel ahlak ve kültürel mirasla bağlarını koparıyor. Özellikle kadınlar ve genç kızlar, teknolojinin esareti altında, geçmişin fedakar ve hamarat kadın figürlerinden uzaklaşıyor. Bu durum, toplumun geleceği için endişe verici bir tablo çiziyor. Dolayısıyla, ahlak, kültür ve inançlarına bağlı, kimliğini bilen bir nesil yetiştirmek en büyük sorumluluğumuz haline geldi.

          Çok keskin bir dönemeçten geçiyoruz, viraj keskin yol taşlı, aracın freni patlak, sonunda gideceğiz tepe taklak.

           Sokakta yürümeye korkar olduk, araç trafiğinden, yolların Bozuk olmasından değil. Elinde telefon sosyal medya manyaklarinin üzerimize çıkıp ezmesinden korkar olduk. Geçenler ahmet Alkan caddesi de yürürken 17 yaşlarında bir genç kızın çarpmasından zor kurtardım kendimi. O kadarda saygısızlar ki, kızım önüne bak dediğimde off diye bir ses çıkardı. Çekil önümden ne işin var kaldırımda dercesine. Allah sonumuzu hayretsin. Nasıl geldik bu hale diye merak eden varmı? Var ama merak edenler suçlu konuma düşüyor. Özellikle kadınlar Genç kızlar çocuklar. Telefonun ve sosyal medyanın esareti altındalar.

              Biz kadının kim olduğunu unuttuk, Ana nasıldı ata nasıldı.

Genç kız kimdi, eş nedir bunları bilmiyor yeni nesil. Uykusunu bölerek çocuklarını yetiştiren, her türlü kendi özel arzularının vazgeçen analar, sanki ölmüşte onun yerine çocuğuna pislik, şerefsiz, manyak, dangalak diye hitab eden analığı yalnız doğurmak olarak gören elinden cep telefonunu düşürmeyen, garip varlıklar türedi.

               Neden bilirmisiniz kadını baş tacı yapan ecdadımız " ben sizin hanınızım bu da benim hanim" diyen bir ecdadın torunları kadınları harcadık

               İki yumurtayı kırmasını beceremeyen kadınlar uğruna yaprak sarma dolma mantı yapan hamarat kadınları unuttuk.

Ojeleri dağılmasın diye günlerce elini. Yıkamadan hamburger, cisburger, vs yiyip batıran zavallıların uğruna eşi yemek öncesi evine geldiğinde elini yüzünü yıkarken elinde havlu güler yüzü ile Onu karşılayan hoş geldin diye sofranın hazır olduğunu söyleyen anadolunun cefakar analarını unuttuk be. Çocuklarını masal anlatarak uyutan ninniler büyüten anaları unuttuk be kardeşim.

             Eh bunlar günün nesline garip gelir garip. Allah esirgesin başımıza milli mücadele yıllarındaki gibi bir hal gelse korkarım ki düşmanla savaşacak kimse bulunmaz. Hemen düşman saflarına geçecek kendinden habersiz bir nesille karşı karşıyayız vesselam.

            Ne yapmalı ne etmeli ahlakı tam, kültürü tam, ülküsü tam, inancı ve değerlerine saygılı, kim olduğunu bilen çocuklar yetiştirmek zorundayız.