Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında?

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 27 Şubat 1965 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba semtinde dünyaya gelmiştir. Aslen Giresun’un Görele ilçesinden olan Ünlü, varlıklı bir ailenin oğludur. Babası Yusuf Ünlü, Türkiye’nin en büyük tel çivi fabrikasının sahibi olarak bilinirken, annesi Rabia Hanım’dır. Ahmet Mahmut Ünlü'nün ailesi, 18. yüzyılda bugünkü Özbekistan sınırları içerisinde yer alan Buhara şehrinden göç eden Hazinedaroğulları olarak tanınır.

Cübbeli Ahmet Hoca Neden Bu İsimle Anılmakta?

Ahmet Mahmut Ünlü, küçük yaşlarda cübbeye duyduğu ilgi nedeniyle yaşıtlarından ayrılmak için "Cübbeli Ahmet" olarak anılmaya başlamıştır. Ünlü, 3-4 yaşlarında ilim tahsiline başlamış ve Nakşibendi Tarikatı’nın İsmailağa Kolu olarak bilinen dergahında Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilmiştir. İlim yolculuğu, Fatih Çarşamba İsmailağa Camii’nde başlamış ve 11 yaşına kadar medrese eğitimine devam etmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Ahmet Mahmut Ünlü’nün İslami Eğitimi ve İlk Faaliyetleri Nelerdir?

12 yaşında Yavuz Selim ve Kasımpaşa camilerinde vaaz vermeye başlayan Ünlü, bu yaşta bile geniş kitleler tarafından ilgi görmüştür. Eğitimi, Rize’nin Pazar ilçesinde Tütüncüler Köyü Kur’an kursunda devam etmiş, burada İslami ilimlerde derinlemesine bir eğitim almıştır. 1980 yılında on binlerce kişinin katıldığı bir merasimle icazet alarak ilmini tamamlamıştır.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Hayatı ve Faaliyetleri

İlk kez 1983 yılında 17 yaşındayken Hac farizasını yerine getiren Ahmet Mahmut Ünlü, askerlik çağına geldiğinde ileri derecede şeker hastalığı nedeniyle muaf tutulmuştur. İstanbul’a döndükten sonra hafızlığını tamamlamış ve İsmailağa Camii’nde kurduğu ders halkalarında birçok talebe yetiştirmiştir. 1990 yılında Fatih Hak ve Hizmet Vakfı’nı kurarak hizmetlerine devam etmiştir.

Ünlü, 1999 Gölcük Depremi sonrası yaptığı açıklamalardan ötürü halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan 2 yıl 7 ay 3 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak 13 ay cezaevinde kalmıştır. 2006 yılında Hürriyet gazetesinde jet ski fotoğrafları yayımlandığında kamuoyunun gündemine tekrar oturmuştur. 2009 yılında Barbie bebeklerin erkekleri tahrik ettiğine dair fetvasıyla dikkat çekmiş ve Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılarak görüşlerini açıklamıştır.

Ahmet Mahmut Ünlü Evli Mi Kaç Çocuğu Var?

Ahmet Mahmut Ünlü’nün iki eşi ve 8 çocuğu bulunmaktadır. Kendisi Lalegül TV ve Lalegül FM’de düzenli olarak sohbet programları yapmakta, aynı zamanda Lalegül dergisinde yazılar yazmaktadır. Ahmet Mahmut Ünlü’nün dini konularda çeşitli eserleri de bulunmaktadır.

Editör: Murat Serdar Yıldız