AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, son dönemde Narin Güran cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalar sonrası siyaseti bırakmayı düşündüğünü duyurdu. Ensarioğlu, kararını “şerefim ve haysiyetim her şeyden önce gelir” sözleriyle açıkladı. Ensarioğlu'nun bu açıklaması, bölgede ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Galip Ensarioğlu’nun Narin Güran Cinayeti ile İlgili Açıklamaları ve Tepkiler Nelerdi?

Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak Ensarioğlu’nun yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti. 8 Eylül'de Sözcü TV'ye konuşan Ensarioğlu, soruşturmanın gizliliğine vurgu yaparak, “Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız” demişti. Bu sözler, Ensarioğlu'nun cinayetle ilgili bilgi veremediği ve durumu siyasi kazanç için kullandığı şeklinde yorumlandı.

Ensarioğlu'nun açıklamaları, Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili sürecin hassasiyeti konusunda bilgi kirliliği yaratıldığı eleştirilerini de beraberinde getirdi. Özellikle, “aile de bizim dostlarımız” şeklindeki ifadesinin yanlış anlaşıldığı ve “ailedekiler gözaltına alınmamalı” şeklinde çarpıtıldığı iddia edildi.

Ensarioğlu'nun Açıklamalarındaki Çarpıcı İddialar

Ensarioğlu, açıklamalarında ayrıca cinayetle ilgili bazı çarpıcı iddialarda bulundu. Narin Güran’ın Kuran kursundan çıkarken başındaki tülbentin evinde bulunduğu bilgisi üzerine, “Görmemesi gereken bir şey gördüğü için Salim Güran tarafından öldürülmüş olabilir” şeklinde yorumlar yapıldı. Bu iddiaların, cinayetle ilgili yürütülen soruşturmanın bir parçası olup olmadığı ise henüz netlik kazanmış değil.

"Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak" "Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak"

Editör: Havva Andırır