Şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp Kimdir?

Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde arama-tarama faaliyeti sırasında açılan taciz ateşi sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, Türk milletini derinden üzen bir kayıp olarak kayıtlara geçti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alp'in şehit olduğu duyuruldu. Vatandaşlar ise bu kahraman asker hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. İşte Habip Murat Alp'in hayatına dair detaylar...

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp020202

Habip Murat Alp Nerede Şehit Oldu?

Habip Murat Alp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak Bölgesi'nde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi'nde görev yapmaktaydı. 7 Ağustos 2024 tarihinde, arama-tarama faaliyeti sırasında açılan taciz ateşi sonucunda şehit düştü. Yaşanan bu olay, Türk milletinin yüreğinde derin bir acı bırakmıştır.

Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor? Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor?

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp212121

Habip Murat Alp Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı?

Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi nüfusuna kayıtlıydı. Henüz 25 yaşında olan Alp, genç yaşında vatanı uğruna canını feda etmiştir. Babası Ömer Alp'in pandemi döneminde vefat ettiği ve acı haberin annesi Bahriye Alp'e ulaştırıldığı öğrenilmiştir. Şehidimizin evine Türk bayrakları asılmış ve taziye çadırları kurulmuştur.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Habip Murat Alp'in şehit olduğu haberini resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in imzasıyla yapılan paylaşımda, "Kahraman silah arkadaşımız, 7 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadeleri yer aldı.

Editör: Murat Serdar Yıldız