İstanbul’da düzenlenen 'Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji ve eğitim konularında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özellikle oyun platformlarının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti ve bu platformların şiddeti teşvik ettiğini, aile yapısını bozacak sapkın akımları özendirdiğini belirtti.

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hakan Akşit'in mesleği ne? Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hakan Akşit'in mesleği ne?

Eğitim Alanında Yapılan Yenilikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında yapılan yatırımlar ve yenilikler hakkında da bilgi verdi. 2002 yılından bu yana derslik sayısının iki katına çıktığını ve öğretmen sayısının 1.2 milyona ulaştığını vurgulayan Erdoğan, 28 Şubat dönemindeki başörtüsü yasağını kaldırdıklarını ve okulları modern teknolojilerle donattıklarını ifade etti. Ayrıca, okullara yüksek hızlı internet sağlandığını ve dijital eşitliğin temin edilmesi adına 28 bin okula kablolu internet bağlantısı yapıldığını açıkladı.

66Daf7D170687E0899Cc1681

Teknolojinin Getirdiği Riskler ve Oyun Platformları

Erdoğan, teknoloji kullanımının gençler üzerindeki etkilerini değerlendirerek, oyun platformlarının yalnızca şiddeti teşvik etmekle kalmayıp, ırkçılığı ve sapkın akımları da beslediğini söyledi. Oyun platformlarının ırkçılık ve nefret suçlarının meşrulaştırılmasına aracılık ettiğini belirten Erdoğan, sanal alemin bu tür olumsuz etkilere zemin hazırladığını ifade etti. Çocukların ruh ve beden sağlığının öncelikli hedef olduğunu vurgulayan Erdoğan, teknolojinin kontrollü kullanımının önemine dikkat çekti.

66Daf7D170687E0899Cc167F

Teknofest Kuşağı ve Teknoloji Kullanımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanan ancak ona esir olmayan nesli "Teknofest kuşağı" olarak tanımladı. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, eğitim ve teknoloji alanında atılan adımların uluslararası alanda takdir topladığını belirtti. Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin öğrenciler ve öğretmenler için hayırlı olmasını diledi.

Editör: Havva Andırır