Orhan Güngör kimdir ve  neden istifa  etti? İşte Orhan Güngör’ün siyasi kariyeri ve istifasının arka planı...

Orhan Güngör Kimdir?

Orhan Güngör, 1972 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Soğanlıtepe köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Ağrı’da tamamladıktan sonra 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hukuk kariyerine Ağrı Adliyesi’nde avukatlık stajı yaparak başlayan Güngör, 1998 yılında Ağrı merkezde avukatlık yapmaya başladı. Aynı dönemde Ağrı Barosu Yönetim Kurulu'nda iki dönem genel sekreter olarak görev aldı.

Siyasi kariyerine 1998 yılında Fazilet Partisi’nde il başkan yardımcılığı görevini üstlenerek adım atan Güngör, 1998-2002 yılları arasında bu partide aktif olarak görev yaptı. AK Parti’ye 2006-2008 yılları arasında Ağrı Merkez İlçe Teşkilatı’nda görev alarak geçiş yaptı. 2014-2015 yılları arasında AK Parti Ağrı İl Teşkilatı'nda İl Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde AK Parti Ağrı Milletvekili Aday Adayı oldu. 24 Şubat 2021 - 8 Mart 2023 tarihleri arasında AK Parti Ağrı İl Teşkilatı’nda Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini üstlendi. Son olarak, 26 Ocak 2023 tarihinde AK Parti Ağrı İl Başkanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor?

İstifa Sürecinin Sebebi Nedir?

Orhan Güngör, 16 Eylül 2024 tarihinde AK Parti Ağrı İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasının gerekçesi olarak, "Türkiye Yüzyılı’nın ilk ve belki de en önemli virajı olan seçimler için Genel Merkezimizin takdiri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla görevimi bırakıyorum" ifadelerini kullandı. Güngör, siyasetten tamamen çekilmeyeceğini, ancak yeni dönemde farklı sorumluluklar üstleneceğini belirtti.

Editör: Havva Andırır