• Doğrudan Yabancı Yatırım: Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından yayımlanan Dünya Yatırım Raporu’na göre Türkiye’nin 2023 yılındaki uluslararası doğrudan yatırım akışlarından aldığı pay, bir önceki yıla göre %1’den %0,8’e düştü.

  • Depositphotos 59675785 Stock Pho

  • Yurt Dışı Çıkış Harcı: Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sunumda, şu an 150 lira olan yurt dışı çıkış harcının 20 kat zam yapılarak 3 bin liraya yükseltilmesi önerildi. Ayrıca harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılması da gündemde.

  • Kurumlar Vergisi: Meclis’e gelecek vergi paketi taslağı ile Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİP) modeliyle gerçekleştirilen projeleri yöneten şirketlerin kurumlar vergisi oranının bankalara eşitlenerek %25’ten %30’a çıkarılması öngörülüyor.

  • Lesunctaden 2992021

  • Putin'in Ziyaretleri: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore ve Vietnam’ı ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında Rusya ile Kuzey Kore arasında karşılıklı savunma paktı anlaşması imzalandı.

  • Eylem Tok: İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan kazadan sonra yurt dışına kaçan T.C. ve annesi Eylem Tok, Türkiye’nin talebi üzerine yakalandıktan sonra hakim karşısına çıktı. Duruşma 27 Haziran’a ertelendi. T.C.'nin tutukluluğunun devamına karar verilirken, ev gözetimi veya başka bir ıslahevine nakledilmesine yönelik talepler reddedildi.

  • Depositphotos 30117887 Stock Pho-1

  • Hac İbadeti: Hac ziyareti için Suudi Arabistan’a giden ve 52 dereceye varan sıcaklıklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1.000’i aştı. AFP, kayıp sayısının daha fazla olduğunu ve çok sayıda kişinin yakınlarını bulmak için ülkeye geldiğini belirtti. Suudi yetkililer ise ölen veya hastalananların sayısında bir aşırılık olmadığını savunuyor.

  • İsrail-Hizbullah: İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik saldırı için operasyon planlarını onayladığını duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "Topyekûn bir savaşta Hizbullah yok edilecek ve Lübnan ciddi şekilde mağlup edilecek" derken, Hizbullah lideri Nasrallah, "Topyekûn savaş olursa İsrail’de güvenli hiçbir yer kalmaz" dedi. Nasrallah ayrıca GKRY'yi hava üslerini kullandırması halinde savaşın bir parçası olacağı konusunda uyardı.

  • Filistin Devleti: Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Ermenistan Dışişleri, Gazze’de derhal ateşkese yönelik Birleşmiş Milletler’in kararını desteklediklerini ve Filistin ile İsrail arasındaki çatışmada iki devletli çözümden yana olduklarını belirtti.

    Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu? Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu?

Depositphotos 319067276 Stock Ph

  • Boeing Oturumu: Boeing CEO’su Dave Calhoun, ABD Senatosu huzuruna çıktı. Oturumda Boeing 737 MAX kazalarında hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dileyen Calhoun, şirketin güvenlik endişelerini dile getiren ihbarcı çalışanlara baskı uygulandığını kabul etti. Calhoun ayrıca, "Şirketimin güvenlik sicilinden ve yaptığımız her şeyden gurur duyuyorum" dedi.

  • NBA: 2023/24 sezonunun şampiyonu Boston Celtics oldu. Dallas Mavericks’i evinde 106-88 yenen Celtics, final serisini 4-1 kazandı ve 18. NBA şampiyonluğunu elde etti. Celtics’ten Jaylen Brown, finallerin en değerli oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü.

Editör: Ali Çakar