UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir karşılaşma olan Kızılyıldız - Benfica maçı, 19 Eylül Perşembe günü saat 19:45’te başlayacak. Bu mücadelede, İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak ve yardımcılıklarını Stuart Burt ile Dan Cook üstlenecek. Maç, Türkiye saatiyle tabii Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Benfica'nın Hedefleri Neler?

Benfica, grup aşamasında hata yapmak istemiyor. Daha önce Barcelona, Bayern Münih, Atletico Madrid ve Juventus gibi önemli takımlarla mücadele eden Portekiz ekibi, bu sezon hem Avrupa’da hem de ligde istediği performansı henüz yakalayamadı. Sezonun başlangıcında 5 lig maçında 3 galibiyet alan Benfica, Kızılyıldız karşısında alacağı galibiyetle Şampiyonlar Ligi’nde iddiasını sürdürmek istiyor.

Kerem Aktürkoğlu Maçta Olacak mı?

Galatasaray'dan transfer edilen Kerem Aktürkoğlu, Benfica ile ilk maçına Santa Clara karşısında çıkmış ve gol sevinci yaşamıştı. Kızılyıldız maçı öncesinde, milli futbolcunun forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Benfica'nın maç gününde yaptığı paylaşımlarda Kerem Aktürkoğlu’na yer verilmesi, bu beklentiyi güçlendiriyor.

Benfica'nın Muhtemel 11'i

Benfica'nın Kızılyıldız karşısında sahaya sürmeyi planladığı muhtemel 11 ise şu şekilde: Trubin, Bah, Silva, Otamendi, Fernandez, Florentino, Orkun Kökçü, Di Maria, Rollheiser, Kerem Aktürkoğlu ve Pavlidis. Bu kadro, Benfica’nın galibiyet hedefini gerçekleştirmek için oldukça güçlü bir yapı sunuyor.

Kızılyıldız Benfica Maçı

Şampiyonlar Ligi'nde Yeni Format Nasıldır?

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, geleneksel grup aşaması yerine lig formatında düzenleniyor. Ligi ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24’üncü sırada yer alan takımlar ise play-off’a katılacak. Play-off aşamasında, 9 ile 16’ncı sıradaki takımlar ile 17 ve 24’üncü sıradaki takımlar karşılaşacak. Bu mücadelenin ardından, rakiplerine üstünlük sağlayan 8 takım daha son 16 turunda mücadele etmeye hak kazanacak.

Editör: Mehmet Çetil