Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğartutmaz Deresi’nde cesedi bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 22 kişi adliyeye sevk edildi. Bu şüpheliler arasında Narin Güran’ın yakın akrabaları, babası, annesi, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşi de yer alıyor. Soruşturma kapsamındaki 23 kişiden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, diğer 22 kişi bu sabah adliyeye getirildi ve savcılık sorguları başladı.

Yeni İtiraf Ne Söylüyor?

Soruşturma kapsamında elde edilen kritik bir itiraf, süreci önemli ölçüde etkileyebilir. Halk TV muhabiri Ferit Demir, adliyeye sevk edilenlerin sorgusunun başladığını belirterek, 17 yaşındaki bir genç kızın ifadesini aktardı. Genç kız, daha önce "Narin’i akşam 18.40’ta gördüm" şeklinde bir ifade vermişti. Ancak, yaptığı yeni açıklamada, bu ifadeyi Salim Güran’ın kendisine baskı yapması sonucu verdiğini ve gerçek bir gözlemde bulunmadığını söyledi. Genç kız, "Salim Güran, ‘Bu saatte Narin’i gördüğünü söyleyeceksin’ dedi ve korktuğum için bu ifadeyi verdim" şeklinde konuştu. Bu durum, cinayet soruşturmasında kasıtlı bir senaryo oluşturulmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Narin111

Adliyeye Sevk Edilen Şüpheliler Kimler?

Adliyeye sevk edilen 22 kişinin kimlikleri de merak konusu oldu. Şüpheliler arasında Salim Güran’ın işçileri, Narin Güran’ın kuzenleri, çekirdek ailesi ve amcaları bulunuyor. Şüpheliler listesi şu şekildedir:

Salim Güran'ın Çalışanları:

M.S.
İşçinin oğlu R.S.
Ö.Y.

Narin Güran cinayetinde yasak ilişki iddiaları gerçek mi? Anne ve baba bu sorulara ne yanıt verdi? Narin Güran cinayetinde yasak ilişki iddiaları gerçek mi? Anne ve baba bu sorulara ne yanıt verdi?

Narin Güran’ın Kuzenleri:

U.G. (24)
O.G. (23)
M.G. (19)
B.G. (23)
M.K. (22)
D.G. (15)

Narin Güran’ın Çekirdek Ailesi:

Babası A.G. (44)
Annesi Y.G. (18)
Abisi E.G.

Yenge, Hala, Enişte:

Yengesi M.G. (39)
Yengesi M.G. (40)
Halası A.K. (44)
Eniştesi M.Ş.

Amcalar:

Ö.F.G. (37)
B.G. (42)
F.G. (31)
K.G. (40)
M.G.
H.İ.G.

Editör: Havva Andırır