MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti, şehadetinden önce kaydedilen bir video ile gün yüzüne çıktı. Horoz, "Eğer şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum." ifadeleriyle, bu isteğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak bu vasiyeti yerine getireceklerini belirtti. Erbaş, "Vasiyetini bizler TDV olarak yerine getireceğiz inşallah. Elhamdülillah şehitlerimizin her biri, bir dağ gibi önümüzde duruyor, sarsılmaz imanları ve böylesine şahitlikleriyle bizlerin yolunu aydınlatıyor." sözleriyle bu anlamlı görevi üstlendiklerini açıkladı.

Mehmet Ali Horoz5585588

Diyanet İşleri Başkanı Ne Söyledi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyetini sosyal medya hesabından paylaştı. Erbaş, Horoz'un vasiyetini hatırlatarak, "Yüce Rabb'imiz, şehidimiz Mehmet Ali Horoz'a rahmet eylesin, Peygamber Efendimize komşu eylesin, mekanı cennet, makamı ali olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. TDV, şehidin su kuyusu açılması yönündeki isteğini yerine getirme sözü verdi.

Mehmet Ali Horozşehitttt

15 Temmuz Derneği Hangi Adımı Atacak?

15 Temmuz Derneği de şehit Mehmet Ali Horoz’un vasiyetini üstlendiğini açıkladı. Dernek, şehit olmadan önce arkadaşları tarafından kaydedilen videoda Horoz’un, "Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden." sözlerine yer verdi. Dernek, bu anlamlı vasiyeti gerçekleştirerek Horoz’un anısını yaşatacak.

Şehidin Vasiyeti Ne Zaman Yerine Getirilecek?

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti olan su kuyusu açılması için TDV ve 15 Temmuz Derneği harekete geçti. Su kuyusunun, Afrika'daki su sıkıntısı çeken bir bölgede açılması planlanıyor. Bu girişim, şehidin anısını yaşatmak ve onun hayalini gerçekleştirmek adına büyük bir adım olarak görülüyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız