İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, partinin kuruluş amacından ve ilkelerinden uzaklaştığını ileri sürerek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, Seyithan İzsiz neden istifa etti? İşte detaylar...

Seyithan İzsiz İstifa Etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. İzsiz, İYİ Parti'nin kuruluş amacından ve ilkelerinden uzaklaştığını belirtti ve bu durumun kendisini istifaya yönelttiğini ifade etti.

İstifanın Gerekçeleri

İzsiz, yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin kuruluş amacının merkez sağa yeni bir anlayış ve heyecan getirmek olduğunu belirterek, bu amaç doğrultusunda partiye katıldığını vurguladı. Ancak, parti içerisinde yaşanan gelişmelerin, partiyi varoluş amacından kopardığını dile getirdi. Genel seçim süreci, seçim sonrası yapılan kongre ve yerel seçim sürecindeki yapılanmaların, partinin kuruluş ilkeleri ile bağdaşmadığını ifade etti.

Çorum Valiliğine  atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Çorum Valiliğine atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Seyithan İzsiz'in Açıklaması

Seyithan İzsiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Merkez sağa yeni bir anlayış ve heyecan getirmek üzere kurulan ve bizim de bu boşluğu doldurmak amacıyla dahil olduğumuz İYİ Parti'nin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaşması, genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim."

Parti İçi Tepkiler

İzsiz'in istifası, parti içerisinde farklı tepkilere yol açtı. Bazı parti üyeleri İzsiz'in açıklamalarını desteklerken, bazıları ise bu görüşlere katılmadıklarını belirtti. İYİ Parti yönetiminden konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Editör: Zeliha YAKUT