Resmi Gazete'de yayımlanan son vali atama kararnamesiyle Kırşehir’in yeni valisi olarak atanan Murat Sefa Demiryürek, kamuoyunda merak uyandıran bir isim oldu. Peki, Demiryürek'in eğitim ve kariyer geçmişi nasıldır?

Çorum Valiliğine  atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Çorum Valiliğine atanan Ali Çalgan kimdir? Ali Çalgan aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Murat Sefa Demiryürek Kimdir?

1973 yılında Adana'nın İmamoğlu ilçesinde doğan Murat Sefa Demiryürek, ilkokul ve ortaokul eğitimini burada tamamladıktan sonra, 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimine başlamıştır. Mezuniyetinin ardından Türkiye Vakıflar Bankası'nda Mali Analist Yardımcısı olarak çalışma hayatına adım atmıştır.

Murat Sefa Demiryürek'in Kamu Yönetimindeki Kariyeri Nasıldır?

1998 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 86. Dönem Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girmiştir. Adaylık sürecinde Aladağ, Tomarza ve Altınova ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi'nde dil ve sosyal politika eğitimi almış ve Milli Güvenlik Akademisi’nde Kamu Diplomasisi Kursu'na katılmıştır.

Görev Geçmişi Nasıldır?

Demiryürek, kaymakamlık kariyerine Konya’nın Akören ilçesinde başlamış, daha sonra Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde görev yapmıştır. 2004 yılında Muş Hasköy Kaymakamlığına atanmış ve burada Muş Vali Yardımcılığı ile Havaalanı Mülki İdare Amirliği görevlerini yürütmüştür. Ardından, 2007-2011 yılları arasında Demre Kaymakamı olarak hizmet vermiştir.

Son Dönem Görevleri Nelerdir?

2011-2014 yılları arasında Köşk Kaymakamlığı, ardından 2014-2017 yıllarında Urla Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş, 2017'de Üsküdar Kaymakamlığına atanmıştır. Görev yaptığı ilçelerde adını taşıyan cadde ve öğretmenevleri bulunmakta; ayrıca Nurhak, Hasköy, Demre, Köşk, Urla ve Beymelek’te fahri hemşerilik beratlarına sahiptir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


 

Editör: Havva Andırır