Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri güçlendiren önemli bir isimdir. Peki, Göksu'nun kariyeri ve geçmişi nasıldır?

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu Kimdir?

25 Şubat 1966 tarihinde Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğan Mehmet Mustafa Göksu, eğitim hayatına Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde başlamıştır. 1994 yılında Medine İslam Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 1996 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1997 yılında aynı üniversitede doktora programına kabul edilen Göksu, 1998’de doktora ders dönemini başarıyla tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca dil eğitimi ve akademik çalışmalar için Amerika ve Kanada'da çeşitli kurumlarda bulunmuştur.

Mehmet Mustafa Göksu'nun İş Hayatındaki Deneyimleri Nelerdir?

Göksu, 1999-2005 yılları arasında Almanya’da ayakkabı ve terlik sektöründe faaliyet gösteren Gezer GMBH ve Suudi Arabistan’da IDB Hotel Management şirketinde kurucu genel müdürlük yapmıştır. 2005 yılında doktora çalışmalarına yeniden başlayan Göksu, 2007 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’nda doktor unvanını almıştır. 2008-2010 yılları arasında Kanada’da iş hayatına devam etmiş, Toronto'da Seneca College’de İş İdaresi ve Dış Ticaret eğitimi almıştır.

Mehmet Mustafa Göksu'nun Diplomasideki Rolü Nedir?

2011-2020 yılları arasında Riyad’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin Körfez Ülkeleri Temsilciliği görevini yürütmüştür. 2016 yılından itibaren Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olarak da görev almaktadır. Mehmet Mustafa Göksu, Arapça ve İngilizce dillerine ileri düzeyde hâkimdir.

Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Sakarya Valiliğine atanan Rahmi Doğan kimdir? Rahmi Doğan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Aile Yaşamı Nasıldır?

Evli ve dört çocuk babası olan Göksu, kariyeri boyunca çeşitli görevlerde önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Ancak son dönemde, Katar'da görevli öğretmen Sevda Bağatur'un ailesiyle yaşanan bir olaya dair iddialar gündeme gelmiştir. Öğretmenin trafik kazası sonrası destek talebine olumsuz yanıt verildiği öne sürülmüştür.

Editör: Havva Andırır