Resmi Gazete’de yayımlanan yeni vali atama kararnamesi ile Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze atanmıştır. Peki, Zülkif Dağlı’nın kariyeri ve geçmişi nasıldır?

Eski Çorum Valisi Zülkif Dağlı Kimdir?

1966 yılında Antalya’da doğan Zülkif Dağlı, ilkokul ve ortaokul eğitimini burada tamamladıktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına önem veren Dağlı, yüksek lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi’nde "Türkiye’de Merkezi Yönetimin Yerel Yönetimler Üzerindeki Denetimi" konulu tez ile tamamlamış, ardından ikinci yüksek lisansını T.O.D.A.İ.E.'de yapmıştır. 2018 yılında ise Ankara Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında doktora derecesini elde etmiştir.

Kamu Yönetimindeki Kariyeri Nasıl Başladı?

Meslek hayatına 1989 yılında Uşak’ta kaymakam adayı olarak başlamış ve birçok ilde kaymakamlık ile vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1993-1995 yılları arasında Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde, 1995-1997 yıllarında Siirt’in Baykan ilçesinde ve 1997-1998 yıllarında Çorum’un Bayat ilçesinde kaymakamlık yapmıştır. 1999-2002 yılları arasında Ardahan Vali Yardımcılığı görevini üstlenmiş, 2002-2006 yılları arasında Kastamonu Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Bu dönemde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı danışmanlığı ve Avrupa Birliği mali yardımları üzerine çalışmalarda yer almıştır.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Son Dönem Görevleri Nasıldır?

2009-2016 yılları arasında İzmir Vali Yardımcılığı görevini üstlenmiş, Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği yapmıştır. Daha sonra, 2016-2020 yıllarında Düzce Valiliği ve ardından Samsun Valiliği görevlerini yürütmüştür. 10 Ağustos 2023'te Çorum Valiliği görevine atanmıştır.
 

Editör: Havva Andırır