ÖSYM tarafından düzenlenen 2024 KPSS alan bilgisi sınavı, üç oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınavlar, 20-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak olup, adayların büyük bir merakla beklediği sınav saatleri ve süreleri belirlendi.

ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte?

Sınavın Detayları

İlk gün olan 20 Temmuz'da sınavın ilk oturumu saat 10:15'te başlayacak. Bu oturumda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri konularından sorular yer alacak. İkinci oturum ise aynı gün saat 14:45'te gerçekleştirilecek ve Hukuk, İktisat, Maliye derslerinden sorular içerecek. Her iki oturum için adaylara 150'şer dakika (2.5 saat) süre verilecek.

İkinci gün olan 21 Temmuz'da ise sınav saat 10:15'te başlayacak ve İşletme, Muhasebe, İstatistik konuları ele alınacak. Bu oturum 160 dakika (2 saat 40 dakika) sürecek. Engelli adaylar, ek süre kullanma imkanına sahip olacaklar ve bu süre 30 dakika ilave edilecek.

Sınavın Yapısı ve İçeriği

KPSS alan bilgisi sınavı, her oturumda çoktan seçmeli 40'ar sorudan oluşacak. İstatistik testi için ayrılan süre 60 dakika iken, diğer testler için 50'şer dakika ayrılacak.

KPSS Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar, sınavın ardından 23 Ağustos'ta ÖSYM tarafından açıklanacak KPSS alan bilgisi sınav sonuçlarını bekleyecekler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, puanlarına göre değerlendirme yapabilecekler ve ilgili süreçlere katılma imkanı elde edecekler.

Editör: Havva Andırır