Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 18 Eylül 2024 tarihinde başladı. 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS’nin sonuçları, 10 Eylül 2024 tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, elde ettikleri puan ve sıralama ile üniversite tercihlerini yapmak için gerekli bilgileri arayışa girdi. DGS tercihlerinin nasıl yapılacağı ve son günün ne zaman olacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

DGS tercihlerinin yapılabilmesi için adayların öncelikle T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden işlem gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemlerini https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri tamamen elektronik ortamda yapılacak ve adayların posta veya elden yaptıkları başvurular kabul edilmeyecektir.

DGS Tercih Hakkı Kaçtır?

Adayların DGS tercih hakkı, toplamda 24 adettir. Bu 24 tercih, adayların tercih ettikleri programlar arasından en uygun olanlarını seçmeleri için sunulmaktadır. Her bir aday, DGS sonuçlarına göre belirlediği puan ve sıralamaya göre bu tercihleri gerçekleştirebilecektir.

DGS Tercihlerinin Son Günü Ne Zaman?

DGS tercihleri 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Adayların tercih işlemlerini zamanında yapmaları, yerleşme şanslarını artırmak açısından büyük önem taşımaktadır. Tercihlerin son gününde, sistem yoğunluğu nedeniyle zaman kaybı yaşanmaması adına işlemlerini önceden tamamlamak faydalı olacaktır.

Dgs Terci̇h 1

Ek Yerleştirme İşlemleri Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

DGS yerleştirme sonuçlarının ardından, bazı kontenjanların boş kalması durumunda ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek bu ek yerleştirme, 2024-DGS’ye girmiş ve merkezi yerleştirmeye katılmamış adaylar için geçerli olacaktır. Adaylar, ek yerleştirme tarihlerini ve detaylarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden takip edebilecekler.

E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır? E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?

Editör: Mehmet Çetil