2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih başvuru süreci tamamlandı ve yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin resmi web sitesini kullanabilirler. Peki, ek tercih kayıt tarihleri ne zaman?

E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır? E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?

Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

YKS ek yerleştirme başvuruları, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında alınmıştı. Bu başvuruların sonuçları ise 19 Eylül 2024 tarihinde duyuruldu. Adaylar, sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulayabilir. Bu yıl yerleştirme sonuç belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği de dikkat çekmektedir.

Ek Tercih Kayıtları Ne Zaman Gerçekleşecek?

Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süreçte, elektronik kayıt işlemleri ise 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir. Elektronik kayıt yapan adayların, kayıt işlemlerinde üniversiteleri tarafından belirlenen tarihlere ve gerekli belgelere dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

Yks Ek Terci̇h1

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılacak?

Adaylar, elektronik kayıt işlemlerini ÖSYM'nin belirlediği tarihler arasında tamamlayabilir. Bu işlemler, adayların tercih ettikleri üniversitenin internet sitesi üzerinden yürütülecek. Kayıt işlemleri sırasında istenen belgelerin tam olması, sürecin aksamadan ilerlemesi açısından kritik bir öneme sahiptir.

Editör: Murat Serdar Yıldız