Yasin Ekrem Serim, 27 Mart 1986 tarihinde İzmit, Kocaeli'de doğmuştur. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayan Serim, İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Eğitim ve Akademik Kariyer

Yasin Ekrem Serim, yüksek öğrenim hayatına Girne Amerikan Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde başlamıştır. Eğitimine uluslararası alanda devam eden Serim, yüksek lisansını University of Westminster'de Uluslararası İşletme Yönetimi alanında tamamlamıştır.

Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi? Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi?

Diplomatik Kariyer

10 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararları doğrultusunda, Yasin Ekrem Serim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) nezdinde Büyükelçi olarak atanmıştır. Bu atama, Serim'in uluslararası diplomasi ve kamu yönetimi alanındaki kariyerindeki önemli bir dönüm noktasıdır.

Yasin Ekrem Serim'in diplomatik alandaki bu yeni görevi, kariyerinde önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir ve uluslararası ilişkilerdeki rolünü güçlendirecektir.

Editör: Zeliha YAKUT