Konya'nın yeni valisi İbrahim Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 19 Eylül 2024 tarihli Valiler Kararnamesi ile atandı. Peki, İbrahim Akın kimdir ve kariyeri hakkında neler bilinmektedir?

Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

İbrahim Akın Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

1970 yılında Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı İncesu köyünde doğan İbrahim Akın, eğitim hayatına köyünde başlamıştır. İlkokulu burada tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini Çorum'da sürdürmüştür.

Eğitim Geçmişi Nasıldır?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olan İbrahim Akın, kamu yönetimi alanında eğitim almıştır. Eğitimine dil eğitimi ile devam eden Akın, 1995 yılı Haziran ayında İngiltere'ye giderek burada sekiz ay boyunca dil eğitimi almış ve incelemelerde bulunmuştur.

Kariyerine Nasıl Başladı?

Kariyerine 9 Mayıs 1994 tarihinde Kastamonu Kaymakam Adayı olarak başlayan İbrahim Akın, bu dönemde Beyağaç (Denizli) ilçesi Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. 1997 yılında 83. Dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak Kızılören (Afyonkarahisar) ilçesi Kaymakamlığına atanmıştır.

Hangi İllerde Görev Yaptı?

İbrahim Akın, kariyeri boyunca çeşitli illerde kaymakamlık yapmıştır. Diyarbakır'ın Kulp, Şanlıurfa'nın Akçakale ve Eskişehir'in İnönü ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. 25 Ocak 2006 tarihinde Mülkiye Müfettişliği görevine atanmış, 1 Temmuz 2008 tarihinde ise Mülkiye Başmüfettişliği unvanını almıştır.

Önemli Görevleri Nelerdir?

İbrahim Akın, Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Mayıs 2018 tarihinde Kırşehir Valiliği görevine atanmış ve bu görevini sürdürmüştür. 11 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına getirilmiştir. En son olarak, 2024 Valiler Kararnamesi ile Konya Valiliği görevine atanmıştır.

Editör: Mehmet Çetil