19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararı ile Kırklareli'nin yeni Valisi olarak Uğur Turan atandı. Ataması, ilde büyük bir heyecanla karşılandı. Peki, Uğur Turan kimdir ve kariyeri boyunca hangi görevlerde bulunmuştur?

Uğur Turan Nerelidir ve Eğitim Geçmişi Nasıldır?

Uğur Turan, 1968 yılında Giresun'un Yağlıdere ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi'nde başlamış ve 1985 yılında buradan mezun olmuştur. Ardından, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olarak kamu yönetimi alanındaki eğitimini tamamlamıştır.

Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Kariyerine Nasıl Başladı?

1990 yılında Giresun Kaymakam Adayı olarak kamu görevine adım atan Turan, kariyeri boyunca birçok önemli görevi üstlenmiştir. İlk olarak Tokat-Almus ve Edirne-Meriç Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Bu süreçte, staj dönemi süresince İngiltere'ye dil öğrenimi için gönderilmiştir.

Hangi İllerde Kaymakamlık Görevlerinde Bulundu?

Uğur Turan, Sivas-Ulaş Kaymakamlığına atanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kısa dönem askerlik yapmıştır. Sonrasında, Diyarbakır-Hazro ve Trabzon-Yomra Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur. Özellikle Yomra Kaymakamlığı döneminde, Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın İdarecisi" ödülüne layık görülmüştür.

Hangi Önemli Görevlerde Bulundu?

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve APK Kurul Başkanlığı gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. Daha sonra Ordu-Perşembe, Tokat-Niksar, Gaziantep-Şahinbey Kaymakamlığı ve Kütahya Vali Yardımcılığı görevlerini de yürütmüştür. 24 Temmuz 2015 tarihinde Turgutlu Kaymakamı olarak atanmış ve burada önemli projelere imza atmıştır.

Uğur Turan’ın Diğer Görevleri Nasıldır?

Başakşehir Kaymakamlığı ve Bursa Gemlik Kaymakamlığı gibi görevlerde de bulunmuş, bu süre zarfında birçok başarı elde etmiştir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül tarafından çeşitli başarı belgeleri ile ödüllendirilmiştir.

Kişisel Hayatı Nasıldır?

Evli olan Uğur Turan, eşi Nihal Turan ile birlikte yaşamaktadır. 19 Eylül 2024 tarihi itibarıyla Kırklareli Valisi olarak göreve başlamış olan Turan, ildeki yöneticilik ve kamu yönetimi görevlerini devralmıştır. Kırklareli halkı için önemli bir dönem başlatacak olan Uğur Turan’ın, başarılı bir yönetim süreci geçirmesi beklenmektedir.

Editör: Mehmet Çetil