e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

2024-2025 öğretim yılı için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmuş olup, bu süreçte öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli tarihler bulunmaktadır. AÖL için 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme tarihlerinin, geçen yıl olduğu gibi Eylül ve Ekim aylarında başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl bu tarihler 15 Eylül 2023 ile 16 Ekim 2023 arasında gerçekleşmişti. Ancak, bu yıl için kesin tarihler henüz açıklanmamıştır.

Açık Lise Kayıtları Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt işlemleri, Türkiye genelindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, ilk kayıt ücretlerini Halk Bankası, Ziraat Bankası veya Vakıf Bankası gibi anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra, ödeme.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Ödemelerin ardından gerekli belgelerle birlikte Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurarak kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Ücret muafiyeti olan öğrenciler, dönem sınav katılım ücretini ödemeden kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kayıt yenileme işlemleri, öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Öğrenciler, kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırdıklarında, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak tamamlanır. Bu durumda öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurmasına gerek kalmaz. Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin bilgileri sistem tarafından güncellenir ve öğrencilik durumu "Aktif" olarak işaretlenir. Kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrenciler, öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilir, ders seçimlerini ve diğer bilgilerini güncelleyebilirler. Ücret muafiyeti olan öğrenciler ise kayıt yenileme dönemlerinde Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurarak kayıtlarını yeniletmelidir.

Editör: Havva Andırır