Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Antalya Demre Kaymakamı olarak atanan Emin Bağlı, bölgedeki yeni görevine başladı. Bağlı, uzun yıllar kamu yönetimi alanında edindiği deneyim ve başarılarıyla tanınan bir isim olarak dikkat çekiyor.

Antalya Demre Kaymakamı Emin Bağlı Kimdir?

1986 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğan Emin Bağlı, eğitim hayatına memleketinde başladı. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden lisans derecesi aldı. Meslek hayatına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adıyaman Üniversitesi ve Maliye Bakanlığı gibi önemli kurumlarda çalışarak başladı.

Kariyerinde önemli adımlar atan Bağlı, 2015 yılında Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak Mülki İdari Hizmetler Sınıfı'na girdi. Kaymakamlık stajlarını Kırıkkale, Ankara Etimesgut ve Gaziantep Nizip ilçelerinde tamamladı. Malatya Kale İlçesi'nde vekaleten Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu ve İngiltere'de yurtdışı stajını gerçekleştirdi.

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, İsmail Saymaz' tehdit etti mi? Duruşmada neler yaşandı? Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, İsmail Saymaz' tehdit etti mi? Duruşmada neler yaşandı?

Görev Aldığı İlçeler ve Başarıları

Bağlı, kariyerinde Araban, Karkamış ve Cerablus gibi farklı ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 20 Ağustos 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Siirt'in Baykan ilçesine atandı ve burada kaymakam ve belediye başkan vekili olarak görev yaptı.

1 Temmuz 2024 tarihli son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya'nın Demre ilçesine kaymakam olarak atanan Emin Bağlı, evli ve üç çocuk babasıdır. Bağlı'nın yeni görevinde, ilçenin yönetimi ve gelişimi için göstereceği performans, bölge halkı tarafından büyük bir merakla beklenmektedir.
 

Editör: Havva Andırır