2024 PARİS OLİMPİYAT HABERLERİ2024 || Paris Olimpiyat oyunları ne zaman ve nerede başlıyor, Türkiye'den kaç sporcu katılacak? 2024 PARİS OLİMPİYAT HABERLERİ2024 || Paris Olimpiyat oyunları ne zaman ve nerede başlıyor, Türkiye'den kaç sporcu katılacak?

Hollanda-Türkiye Milli Maçı Ne Zaman?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, Hollanda’yı eleyerek yarı finale yükselme hedefiyle sahaya çıkacak. Mücadele, 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek ve Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Maçın başlama saati ise 22.00 olarak belirlendi. Karşılaşma, Türkiye'de TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Milli Takımmmavusturya

Hollanda-Türkiye Maçı Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?

A Milli Takım’ın EURO 2024 çeyrek finalinde oynayacağı Hollanda maçı, Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak. Bu kritik karşılaşma, Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve TRT 1 tarafından canlı olarak ekranlara getirilecek. Taraftarlar, Hollanda karşısında Türkiye’nin yarı finale yükselme mücadelesini TRT 1 ekranlarından izleyebilecek.

Millitakım-1

İki Takımın Çeyrek Finale Nasıl Geldi?

A Milli Takım, EURO 2024 grup aşamasında Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele etti. F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayan Türkiye, adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, bu turda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Millitakımçekyamaçı

Maçı Hangi Hakemler Yönetecek?

Hollanda ile Türkiye arasındaki EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasını Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Turpin’e, Nicolas Danos ve Benjamin Pages yardımcı hakem olarak eşlik edecek. Dördüncü hakemlik görevini Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer üstlenecek. Karşılaşmanın VAR hakemi ise Fransız Jerome Brisard olacak.

Millitakım

Milli Takım’da Hangi Oyuncular Eksik?

A Milli Takım, Hollanda karşısına iki önemli eksikle çıkacak. Kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, çeyrek final maçında forma giyemeyecek. Ancak cezası sona eren kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, Hollanda karşısında sahada yer alabilecek. Hollanda takımında ise herhangi bir cezalı oyuncu bulunmuyor.

Hollanda Türkiye Çeyrek Final Maçı969

Türkiye EURO 2024 Kadrosunda Kimler Var?

A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

  • Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli)
  • Orta saha: İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Hakan Çalhanoğlu (Inter)
  • Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)
Editör: Muhammed Fatih Kıvrım