Mardin'in tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen ilçesi Nusaybin'e atanan Evren Çakır, genç yaşına rağmen başarılı bir kariyer yolculuğu geçirmiştir. İşte, Evren Çakır'ın hayatı hakkında detaylar:

Evren Çakır Kimdir?

1987 yılında Adana'da doğan Evren Çakır, eğitim hayatına Adana'da başlamıştır. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Adana Emine Nabi Menemencioğlu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nde devam etmiş ve fakülte birincisi olarak mezun olmuştur. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü açık öğretim olarak tamamlamıştır.

Mesleki Kariyeri

Çalışma hayatına 2013 yılında Ziraat Bankası'nda İç Kontrol ve Risk Yönetimi Grup Başkanlığı'na bağlı İç Kontrolör Yardımcısı olarak başlayan Evren Çakır, daha sonra T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2015 yılında T.C. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kaymakamlık mesleğine Osmaniye Kaymakam Adayı olarak giriş yapmış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu süreçte Osmaniye Valiliği’nde vilayet stajı, Seyhan ve Alaplı Kaymakamlıkları'nda kaymakam refikliği görevlerini üstlenmiştir.

Diyarbakır Kayapınar kaymakamı Ömer Bilgin kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi Diyarbakır Kayapınar kaymakamı Ömer Bilgin kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi

Görevleri ve Başarıları

Evren Çakır, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulunmuş ve bu süreçte üç kez başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir. 19 Ağustos 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Nusaybin Kaymakamlığı'na atanmış ve 6 Eylül 2021 tarihinde görevine başlamıştır. Nusaybin'de ayrıca Belediye Başkan Vekili olarak da görev yapmıştır.

Kişisel Hayatı ve İlgi Alanları

Evren Çakır, kariyerinin yanı sıra Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından yetkilendirilmiş bir Yamaç Paraşütü pilotudur (P2). Ayrıca, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Toplumsal Proje Yönetim ve Organizasyonu Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
 

Editör: Havva Andırır