Merih Demiral, EURO 2024 son 16 turunda oynanan Türkiye-Avusturya maçında iki gol atarak galibiyeti getiren isim oldu. Maçın ardından, sahada yaptığı "bozkurt" işareti UEFA tarafından siyasi ve provokatif bir sembol olarak değerlendirildi ve bu gerekçeyle UEFA, Demiral’a iki maç men cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise bu karara itiraz ederek, cezayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıma kararı aldı. TFF’nin savunmasında, bozkurt işaretinin binlerce yıllık bir sembol olduğu ve siyasi bir amaç taşımadığı vurgulandı.

Batman Sason kaymakamı Furkan Başar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi Batman Sason kaymakamı Furkan Başar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi

Tanju Özcan54

Tepkiler arasında en dikkat çekici olanı ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, Demiral’a destek amacıyla Bolu’da heykelini dikme kararı aldığını duyurdu. Özcan, "Merih Demiral’ın Bolu'ya büyük katkıları var. Onun bu zor döneminde yanında olduğumuzu göstermek için Bolu’da bir anıt heykelini dikeceğiz" açıklamasını yaptı.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım