Ediz Ün kimdir? CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün aslen nereli, kaç yaşında ve evli mi? Ediz Ün kimdir? CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün aslen nereli, kaç yaşında ve evli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Mardin'in Dargeçit ilçesine yeni kaymakam olarak atanan Muhammed Enes İpek, bölgedeki merak konusu haline geldi. Yerel halk ve kamuoyu, İpek'in kim olduğunu, geçmişini ve yeni görevinde neler yapabileceğini öğrenmek için büyük bir ilgi gösteriyor.

Muhammed Enes İpek Kimdir ?

Muhammed Enes İpek, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde doğmuş olup, kökeni Nevşehir'in Acıgöl ilçesine dayanmaktadır. İlköğretim eğitimini Esenyurt İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlayıp, Beşir Balcıoğlu Lisesi'nde tamamladı. Akademik kariyerine devam etmek için Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyerindeki Önemli Duraklar

Muhammed Enes İpek'in mülki idare amirliği kariyeri Mart 2018'de Kırklareli Kaymakam Adayı olarak başladı. Refiklik stajlarını Muğla Köyceğiz ve Yalova Çiftlikköy ilçelerinde tamamladıktan sonra, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde 13 ay süreyle Kaymakam Vekilliği yaptı. Yurtdışı deneyimlerini artırmak amacıyla İngiltere'de Sheffield Üniversitesi'nde 5 ay süreyle İngilizce dil eğitimi aldı ve bu süreçte yurtdışı stajını tamamladı.

Görev Yerleri ve Atamaları

İpek'in kariyerindeki bir diğer önemli atama 11 Ağustos 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çıldır Kaymakamı olarak görevlendirilmesi oldu. Ardından, 2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Mardin'in Dargeçit ilçesine kaymakam olarak atanmıştır. İpek evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır