Canan Karatay'dan Ezber Bozan Uyarı: "20 Dakikada 20.000 Ünite D Vitamini

Sağlık dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan açıklamalarıyla gündemde. Yaz aylarında yaptığınız alışverişlerde yaklaşık 20 müşterinizin sadaka miktarı 20.000 ünite D vitamini takviyesi yapacağını belirtti. Karatay, yıllardır süre gelen "saat 10.00'dan sonra sokağayin, 16.00'dan sonra güneşlenin" tavsiyesinin yanlış olduğunu savundu.

0F89Ca7Bc820B000E5B2Baf75Bc86C4A

"KORUYUCULARIN KİMİ NEDEN KORUYORDUĞU BELİRSİZDİR

Prof. Dr. Canan Karatay, güneş ışığının sağlık kritik rolüne vurgu yaparak, "Güneş hayattır. Ultraviyole B vitamini, ciltte doğal kolesterol D vitamini üretir. D vitamini uygular, ardından da kolajen üretir ve karın boşluğuna fayda sağlar, " dedi. Karatay, D vitamininin hayat kurtaran bir madde olduğunu ve aslında sadaka üretildiği için bir vitaminin bile sayılamayacağını belirtti

Young Woman Sunbathing Beach 254

Güneş Koruyucuları ve Kolesterol İlaçları zararlıdır

Karatay, güneş koruyucuların D vitamini üretimini engellediğini ve bu nedenle tehlikeli olduğunu vurguladı. "Koruyucular kimi neden koruyor kardeşim? Koruyucuların kanseri olduğunu biliniyor. Bir kere D vitaminini önlediği için. Ayrıca o protetiklerin içerisindeki kimyasallar! Bir de kolesterol ilaçları, kolesterolü düşürmek için D vitamini olmuyor. O da tehlikeli. Vücudunuzda kolesterol, güneş ışığına kalsanız bile D vitamini üretemezsiniz," ifadelerini kullandı.

The Truth About Sunscreen

Doğru Güneşlenme Zamanı

Yıllardır süregelen "saat 10.00'dan sonra bekleyin, 16.00'dan sonra güneşlenin" önerisinin yanlış olduğunu söyleyen Karatay, öğle saatlerinde güneş ışığının daha da faydalı olduğunu söyledi. "Atmosferden gelen ışık, ultraviyole B ışığı, atmosferde emilip kalıyor ve size etki etmiyor. Sabahın erken saatlerinde dik gelen güneş ışığı, cildinize direkt etki eden D vitamini üretimini arttırır.

Face Women Model Blonde Photogra

D Vitamini Üretimi ve Faydaları

Günlük 20 kişinin korumasız olduğunu ve vücudunda 20.000 ünite D vitamini eksikliği olduğunu söyleyen Karatay, bu miktarın D vitamini eksikliği yaşadığını söyledi. "Her gün 20 dakika stokta, vücudunuzun ihtiyacı olan D vitamini miktarını artırın ve 'D vitamininin yüksek dozudur' sözünü yalanlar," dedi.

7641Cbbc4662F5E10E5E3D22Ec358D08

Sektörün Esiri Olmama

Karatay, toplumun güneş koruyucuları ve kolesterol ilaçları ile bir döngüye sokulduğunu belirterek, "Sektörün çocukları oluyor kardeşim. Ben, biz kullanıyoruz diye uğraşıyorum," ifadelerini kullandı.

Market Raflarından Toplatılan Dondurulmuş Tavuk Nugget'ları Neden Tehlikeli? Uzmanlar Hangi Sağlık Riskleri Nedeniyle Bu Ürünleri Yemeyin Diyor? Market Raflarından Toplatılan Dondurulmuş Tavuk Nugget'ları Neden Tehlikeli? Uzmanlar Hangi Sağlık Riskleri Nedeniyle Bu Ürünleri Yemeyin Diyor?

Leto More Pliazh Devushka Krem Z

Uzun süredir varlığını sürdüren Karatay, bu durumun ciltte hasara yol açabileceğini söyledi. "Vücudunuza göre ayarlanmış zamana bir tek dokunuşla var, eşiniz size yaklaşamaz," dedi.

Melanomfhotooo 0172971275 1000X0

Prof. Dr. Canan Karatay'ın kökeni ve D vitamini hakkında yaptığı araştırmalar, uzun yıllardır süregelen bazı farklılıkların anketinize neden olabileceğini göstermektedir. Doğal güneş planlarından doğru şekilde faydalanarak, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için Karatay'ın yönergelerini alabilirsiniz. D vitamini eksikliği yaşayan bireylerde görülür 

38874828 M

Editör: Ali Çakar