Son olarak "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminde Cem Karaca'yı canlandıran İsmail Hacıoğlu, şimdi de Türk sinemasının efsanevi ismi Yılmaz Güney’in hayatını beyazperdeye taşıyacak. Yüksel Aksu’nun yönettiği bu filmdeki performansıyla büyük beğeni toplayan Hacıoğlu, yeni projesi için hazırlıklara başladı.

Yılmaz Güney’in Hayatı Film Oluyor

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, İsmail Hacıoğlu, Yılmaz Güney'i canlandıracağı yeni projede yönetmen Yüksel Aksu ile yeniden bir araya gelecek. Film, Güney’in eşi Fatoş Güney’in "Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun" kitabından esinlenerek çekilecek. Çekimlerin 2025 yılı başında başlaması planlanıyor.

Hacı Şakir kimin, sahibi kim, Türk malı mı, Hacı Şakir Sabunu nasıl ortaya çıktı? Hacı Şakir kimin, sahibi kim, Türk malı mı, Hacı Şakir Sabunu nasıl ortaya çıktı?

Yılmaz Güney Kimdir?

Türk sinemasının "Çirkin Kral" lakaplı efsane oyuncusu Yılmaz Güney, mide kanseri nedeniyle 9 Eylül 1984'te Fransa'da hayatını kaybetti ve Paris'te Pere Lachaise Mezarlığı'na defnedildi. Asıl adı Yılmaz Pütün olan sanatçı, 1937 yılında Adana'nın Yenice köyünde doğdu. Sinema kariyerine bisikletiyle film bobinleri taşıyarak başlayan Güney, Yeşilçam'ın ünlü yönetmenlerinden Atıf Yılmaz'ın asistanlığını yaptı.

1959'da senaryosunu kendisinin yazdığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Bu Vatanın Çocukları" ve "Alageyik" filmleri ile profesyonel oyunculuğa adım attı. "Güney" soyadını kullanmaya başlayan sanatçı, 1961'de "Tatlı Bela" filminin setinde yönetmen yardımcılığı yaparken tutuklandı ve 1962'ye kadar cezaevinde kaldı.

1963'te sinemaya dönen Güney, macera filmleriyle dikkat çekti ve "Çirkin Kral" lakabını aldı. 1967 yapımı "Hudutların Kanunu" filmindeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Güney, "Kahreden Kurşun", "Ben Öldükçe Yaşarım", "Kızılırmak", "Karakoyun", "İnce Cumali", "Çirkin Kral", "Seyit Han", "Toprağın Gelini", "Aç Kurtlar", "Zeyno", "Acı", "Vurguncular", "Baba" ve "Ağıt" gibi birçok filmde yönetmen, senarist ve oyuncu olarak yer aldı.

İsmail Hacıoğlu'nun Yılmaz Güney’i canlandıracağı bu yeni projenin, Türk sinemasının efsanevi isminin hayatını başarılı bir şekilde beyazperdeye taşıması bekleniyor.

Editör: Zeliha YAKUT