Türkiye'de konut sahibi olmak zor bir hale geldi. Ancak dar ve orta gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuldu. TOKİ, yayınladığı ilanla 6.964 TL taksitle konut satışlarına başladı. İşte detaylar...

TOKİ Konutları Neden Ucuz?

TOKİ konutlarının fiyatlarının düşük olmasının sebepleri merak ediliyor. TOKİ konutları, arsa maliyeti neredeyse sıfır olduğu için ve inşaat maliyeti de ihale sistemi sayesinde en alt seviyede tutulabildiği için uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu da dar ve orta gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ayrıca 6 Şubat deprem felaketinde TOKİ konutlarının sağlamlığı test edilmiş ve bu konutlardan hiçbiri yıkılmamıştır.

TOKİ'den Yeni Konut Satışı

TOKİ, Kırıkkale'de bulunan projesinde 2+1 konutları satışa çıkardı. Bu konutlar için 1,1 Milyon TL ile 1,3 Milyon TL arasında fiyatlar belirlendi. Vatandaşlara uygun taksit imkanları da sağlanıyor.

SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler? SGK'nın 2024 Yılında Verdiği Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvuru Yapabilir ve Şartlar Neler?
  • Peşinat: Yüzde 25
  • Geri Ödeme: 120 ay taksit
  • Taksit Miktarı: 6.964 TL ile 8.651 TL arasında değişiyor

Taksit ve İndirim Kampanyaları

TOKİ'den ev satın alıp taksit ödemeye başlayanların taksitleri, 6 ayda bir memur maaş katsayısı esas alınarak güncelleniyor. Faiz uygulanmayan bu satış sisteminde, vatandaşlar makul taksit artışları ile borçlarını ödeyebiliyorlar. Ayrıca TOKİ, yılda iki defa yüzde 25 indirim kampanyası düzenliyor. Bu kampanyalardan yararlananlar, kalan borçlarını peşin ödeyerek borcun yüzde 25'inden kurtulabiliyorlar. Örneğin, 375.000 TL ödeyerek 500.000 TL'lik borçtan kurtulmak mümkün oluyor.

Başvuru ve Detaylar

Dar ve orta gelirli vatandaşlar, TOKİ'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak için belirtilen başvuru tarihlerinde başvurularını yapabilirler. Başvurular ve detaylı bilgi için TOKİ'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirler.

Editör: Zeliha YAKUT