Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrette yapılacak zammın yüzde 45 ile yüzde 50 arasında olacağını öngördü. Yılmaz, enflasyon oranının yıl sonunda yüzde 41,5 olarak belirlenmesi durumunda, asgari ücretin bu seviyenin altında kalmayacağını ifade etti. Bu tahminlere göre, yeni asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL arasında olacağı belirtiliyor.

Kademeli Emeklilik Sistemi İle Emeklilik Yaşı Kaç Oldu? 1999 Sonrası Sigortalılar İçin Yeni Düzenleme Neler Getiriyor? Kademeli Emeklilik Sistemi İle Emeklilik Yaşı Kaç Oldu? 1999 Sonrası Sigortalılar İçin Yeni Düzenleme Neler Getiriyor?

Refah Payı Eklenebilir Mi?

Asgari ücrette yapılacak artışın sadece enflasyon oranıyla sınırlı kalmayabileceği ifade ediliyor. Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelecek. Geçmiş yıllarda enflasyon oranının üzerine refah payı eklenerek asgari ücret belirlenmişti. Bu yıl da refah payının gündeme gelmesi ihtimali bulunuyor. Bu durum, maaş artışlarının daha da yüksek olmasına yol açabilir.

1200X628 (2)

Gelecek Yıllar İçin Beklentiler Neler?

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, 2025 yılı için enflasyon hedefi yüzde 17,5, 2026 yılı için yüzde 9,7 ve 2027 yılı için yüzde 7 olarak belirlenmiş durumda. Bu düşüş eğilimi, önümüzdeki yıllarda asgari ücret artışlarının daha düşük olabileceğine işaret ediyor. Yılmaz, bu yıl yapılacak yüksek zamın, önümüzdeki yılların en büyük artışı olabileceğini belirtti.

Editör: Havva Andırır