TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

SGK’nın Faizsiz Konut Kredisi Kimleri Kapsıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı itibarıyla harp veya vazife malullerine faizsiz konut kredisi imkanı sunuyor. Bu hak, malullerin yanı sıra, hayatını kaybedenlerin dul eşlerine, çocuklarına ve ebeveynlerine de devrediliyor. Kredi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projeleri kapsamında kullanılabiliyor ve hak sahipleri Ziraat Bankası veya Halk Bankası şubelerinden başvuru yapabiliyor.

Sgk-2

Faizsiz Konut Kredisine Kimler Başvurabilir?

Faizsiz konut kredisi, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve diğer ilgili kanunlar kapsamında, harp veya vazife malullüğü nedeniyle aylık bağlanan kişilere tanınan bir hak olarak sunuluyor. Bununla birlikte, hayatını kaybeden harp veya vazife malullerinin dul eşleri ve çocukları da bu haktan yararlanabiliyor. Ayrıca, 15 Temmuz Gazileri de faizsiz kredi imkanından faydalanma hakkına sahip.

0X0 Sgk Mesajla Duyuracak Maasiniz Eger Boyle Yatarsa 1719469955564

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

SGK’nın sağladığı bu krediden yararlanmak isteyen hak sahipleri, daha önce “Hak Sahipliği Belgesi” almak zorundaydı. Ancak, SGK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan bir protokol gereği, hak sahipliği bilgisi artık doğrudan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sorgulanıyor. Bu nedenle, hak sahipleri doğrudan Ziraat Bankası veya Halk Bankası şubelerine giderek başvuru yapabiliyor.

0X0 Sgk Mesajla Duyuracak Maasiniz Eger Boyle Yatarsa 1719469976658

Öncelik Sırası Nasıl Belirleniyor?

Faizsiz konut kredisi başvurusunda, öncelik sırası belirlenmiş durumda. Öncelikle, malul kişinin kendisi bu haktan yararlanabiliyor. Eğer malul kişi vefat etmişse, dul eşi bu hakkı devralıyor. Dul eşin olmaması veya evlenmesi durumunda, kredi kullanma hakkı çocuklarına geçiyor. Çocukları bulunmuyorsa, hak öncelikle anneye, ardından babaya devrediliyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız