MİT'in Mahmur'da gerçekleştirdiği nokta operasyonunda kırmızı listede yer alan Azad Akıncı etkisiz hale getirildi MİT'in Mahmur'da gerçekleştirdiği nokta operasyonunda kırmızı listede yer alan Azad Akıncı etkisiz hale getirildi

Şehit Maşallah Abakay Kimdir?

Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleşen bir sızma girişimi sırasında şehit olmuştur. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Abakay’ın kahramanlıkla görevini yerine getirdiği belirtilmiştir. 22 Eylül 2024 tarihinde yaşanan bu acı olay, Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur.

Maşallah Abakay Nerede Şehit Oldu?

MSB'nin açıklamasında, "Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, 22 Eylül tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi sırasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit olmuştur" ifadelerine yer verilmiştir. Bakanlık, olay sonrası şehidin ailesine ve Türk milletine başsağlığı dilemiştir.

Maşallah Abakay Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı?

Muş'un Sungu Beldesi'nden olduğu öğrenilen Maşallah Abakay, 25 yaşındadır. Şehidin vefatı, sadece ailesi için değil, tüm Türk milleti için büyük bir kayıp olmuştur. Milli Savunma Bakanlığı, hayatını kaybeden şehit için Allah’tan rahmet dileyerek, kederli ailelerine sabır temennisinde bulunmuştur. Bu durum, Türk milletinin birlik ruhunu pekiştirmek adına önemli bir hatırlatma olarak değerlendirilmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız