Mersin'in Bozyazı ilçesinde, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in elleri ve ayakları bağlı şekilde bir plastik fıçı içinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Selçuk Üniversitesi’nden emekli olan profesörün cansız bedeni, çöplükte keşfedildikten sonra geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Olayın ardından profesörün oğlu gözaltına alındı.

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in cesedi nerede bulundu?

Olay, Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Ustalar Mahallesi'nde meydana geldi. Çöp dökmek için bölgeye gelen belediye işçileri, plastik bir fıçı içinde çıplak halde bulunan erkek cesedini fark etti. İhbar üzerine olay yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Savcının incelemelerinin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in Kimliği Nasıl Belirlendi?

Polis ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, cesedin Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Selahattin Doludeniz’e ait olduğu tespit edildi. Doludeniz’in Anamur ilçesindeki İskele Mahallesi'nde oğlu O. Doludeniz ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Kimlik tespiti sonrasında polis, oğlunu sorguya aldı.

Şehit Uzman Çavuş Burak Sefa Ürüm kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Uzman Çavuş Burak Sefa Ürüm nerede şehit oldu? Şehit Uzman Çavuş Burak Sefa Ürüm kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Uzman Çavuş Burak Sefa Ürüm nerede şehit oldu?

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in oğlu neden gözaltına alındı?

Babasının cesedini çöplüğe götürdüğü tespit edilen O. Doludeniz, polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin verdiği ilk ifadede, babasıyla bir süredir aralarının bozuk olduğunu, kısa süreliğine evden ayrıldığını ve döndüğünde babasını ölmüş halde bulduğunu söylediği öğrenildi. O. Doludeniz, babasının cesedini bir bidona koyarak ticari taksiyle çöplüğe bıraktığını itiraf etti.

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'i kim neden öldürdü?

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'i oğlu O Doludeniz öldürdüğünü itiraf etti. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede delici ya da kesici alet izine rastlanmadı. Ölüm nedeninin, adli tıp incelemesinin ardından kesinlik kazanacağı belirtiliyor. Soruşturma genişletilerek devam ediyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız