Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında heyecan dolu bir derbi mücadelesi yaşanacak. 21 Eylül 2024 tarihinde, Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’ı konuk edecek. Maç, saat 20:00'de başlayacak ve beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Önemi Nedir?

İki takım için de sezonun kritik anlarından biri olarak değerlendirilen bu karşılaşma, her iki ekibin de ligdeki konumunu etkileyecek. Galatasaray, geride kalan 5 maçta 5 galibiyetle ligde zirvede yer alırken, Fenerbahçe ise yalnızca 1 puan kaybı yaşadı. Bu nedenle, derbi hem şampiyonluk hem de prestij açısından büyük bir önem taşıyor.

Fenerbahçe Galatasaray 111

Muhtemel 11'ler Nasıl Şekilleniyor?

Karşılaşmada her iki takımın muhtemel 11'leri şu şekilde öngörülüyor:

Fenerbahçe:

Livakovic
Çağlar
Djiku
Oosterwolde
Fred
İsmail
Tadic
Szymanski
Maximin
Dzeko

Galatasaray:

Muslera
Kaan
Sanchez
Abdülkerim
Jakobs
Torreira
Sara
Yunus
Mertens
Barış Alper
Osimhen

Fenerbahçe'de, Dzeko'nun forvet hattında etkili bir performans göstermesi beklenirken, Galatasaray'da Icardi'nin durumu henüz belirsiz. Osimhen'in sahada olması muhtemel görünüyor.

Fenerbahçe Galatasaray 222

Sakatlık Durumları ve İstatistikler

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecekken, Galatasaray'da Ziyech derbiye katılamayacak. Ayrıca, Fenerbahçe'de 7 oyuncu, bu derbide ilk kez sahne almanın heyecanını yaşayacak. Galatasaray'ın Barış Alper Yılmaz’ı ise son 4 maçında 4 golle dikkat çekiyor.

Juventus - Napoli (21 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Juventus - Napoli (21 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

Galatasaray, ligde toplamda 17 gol atarken sadece 4 gol yiyerek güçlü bir performans sergiliyor. Fenerbahçe ise 13 golle rakip fileleri sarsarken, kalesinde yalnızca 2 gol gördü.
 

Editör: Havva Andırır