Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney Kimdir ve Kaç Yaşındaydı?

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney, henüz 23 yaşında, genç bir asker olarak hayatını kaybetti. Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yazkonağı Mahallesi'nden olan Güney, iki çocuk babasıydı. Diyarbakır Silvan'da görev yaparken geçirdiği talihsiz bir silah kazası sonucu şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yavuz Güney'in şehadet haberini duyurarak başsağlığı dileklerini iletti.

Yavuz Güney Nerede ve Nasıl Şehit Oldu?

Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Silvan Komando Alay Komutanlığı'nda görev yapıyordu. 4 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen talihsiz bir silah kazası sonucu ağır yaralanan Güney, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehitlik mertebesine erişti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Orhan Burak Büyükçaylı nerede şehit oldu? Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Orhan Burak Büyükçaylı nerede şehit oldu?

Bakan Yerlikaya, bu acı haberi paylaşarak, "Kahraman Jandarmamıza Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.

Yavuz Güney Aslen Nereli ve Memleketi Neresiydi?

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney, aslen Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yazkonağı Mahallesi'ndendi. Henüz 23 yaşında olan Güney, genç yaşına rağmen iki çocuk babasıydı. Memleketi Ünye'de derin bir üzüntüye neden olan bu kayıp, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Kahraman şehidin cenazesi, memleketi Ordu'ya getirilerek burada defnedilecektir.

Editör: Murat Serdar Yıldız