Ortaöğretim KPSS sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınav, ortaöğretim mezunları ve 2 yıl içerisinde mezun olacak adayların katılımıyla yapıldı. Sınavda adaylara toplamda 120 soru soruldu. Sınavın ardından, adaylar sorulara ve cevap anahtarlarına erişim sağlamak için ÖSYM Aday İşleri Sistemi'ni (AİS) ziyaret etmeye başladılar. İşte KPSS Ortaöğretim sınavı ile ilgili detaylar.

KPSS Ortaöğretim Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlandı?

KPSS Ortaöğretim sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı, sınavın tamamlanmasının ardından ÖSYM tarafından yayımlandı. Sınavın bitiş saati olan 12:25'ten itibaren, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan ÖSYM Aday İşleri Sistemi üzerinden erişime açıldı. Bu erişim, sınavın yapıldığı günün ilerleyen saatlerinde mümkün oldu.

Kpss Ön Li̇sans

KPSS DHBT 2024 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı mı? Sınav Tarihi, Saat Kaçta ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına İlişkin Tüm Detaylar KPSS DHBT 2024 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı mı? Sınav Tarihi, Saat Kaçta ve Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına İlişkin Tüm Detaylar

Ortaöğretim KPSS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Nereden Görüntülenebilir?

Ortaöğretim KPSS sınavına ait Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı, ÖSYM’nin AİS sisteminde yayınlandı. Adaylar, bu bağlantı üzerinden sınavın %10'una erişim sağlayabilirler. ÖSYM, tüm adayların sınav sonuçlarını değerlendirirken bu materyallerin ne kadarının erişime açılacağına dair detayları daha sonra duyurabilir.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Hakkında Genel Bilgiler

KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde sabah saat 10:15'te başladı ve 130 dakika sürdü. Sınav, çeşitli konuları kapsayan 120 sorudan oluşuyordu. Bu tür sınavlar, adayların devlet memurluğu için uygunluklarını değerlendirmeye yönelik yapılmaktadır. Sınav sonuçlarının açıklanması, genellikle soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının yayınlanmasından sonra yapılacak olan değerlendirme sürecine bağlıdır.

Editör: Mehmet Çetil