Aile Destek Programı Eylül 2024 Ödeme Tarihi Açıklandı mı? Aile Destek Ödemesi ve Çocuk Yardımı Bu Ay Hangi Tarihte Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatacak? Aile Destek Programı Eylül 2024 Ödeme Tarihi Açıklandı mı? Aile Destek Ödemesi ve Çocuk Yardımı Bu Ay Hangi Tarihte Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, ani bir kararla görevinden ayrıldığını duyurdu. Demirbaş’ın istifa kararı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından geldi. İstifanın arkasında yatan sebepler ve Demirbaş’ın siyasi geçmişi merak ediliyor. İşte detaylar…

Murat Nuri Demirbaş Kimdir?

Murat Nuri Demirbaş, 1984 yılında Gebze’de doğdu. Eğitimini Gebze STFA Lisesi’nde tamamladıktan sonra, siyasi kariyerine 2009-2011 yılları arasında MHP Gebze İlçe Yöneticiliği ile adım attı. Ardından 2011-2012 yıllarında MHP Kocaeli İl Yöneticiliği görevini üstlendi. 2012 yılında MHP Darıca İlçe Başkanlığı’na atanan Demirbaş, çeşitli spor kulüplerinde ve derneklerde aktif roller üstlendi. Bu görevleri arasında Köşklüçeşme Spor, Tayfun Spor ve Sultan Orhan Spor Kulüplerinin başkanlıkları ve Gebze Fırtına Trabzonsporlular Derneği Başkan Yardımcılığı yer alıyor.

Demirbaş, 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan 14. Olağan İl Kongresi’nde MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevine seçilmişti. Ancak, bu görevdeki süresi yaklaşık bir yıl sürdü.

İstifa Kararının Arkasında Ne Var?

Murat Nuri Demirbaş, istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. Açıklamasında, sağlık sebeplerinden dolayı ve partinin bayrağını daha yukarılara taşıyabilmek adına görevinden ayrıldığını belirtti. Demirbaş, “Kıymetli ülküdaşlarım ve değerli hemşehrilerim, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini, sağlık sebeplerinden ötürü ve bayrağı daha yukarılara taşıyabilmek adına hür iradem ile bırakmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Destek ve anlayış için teşekkürlerini de ekledi.

Fc172A76 2E34 417E 969C 0B03C25F8B2D

Devlet Bahçeli ile Görüşmenin Ardından Ne Oldu?

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile makamında bir araya gelen Murat Nuri Demirbaş, Bahçeli’nin kendisine emir, talimat ve dualarını verdiğini aktardı. Görüşme sırasında Bahçeli’nin tüm Kocaeli’ye selamlarını ilettiğini belirten Demirbaş, bu ziyaretin ardından istifa kararını açıkladı. Bahçeli’nin kendisine verdiği destek ve talimatların, istifa kararını etkileyip etkilemediği konusunda net bir bilgi bulunmamakta.

Editör: Mehmet Çetil