Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Kimdir?

Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkiinde, İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu dört askerimiz şehit oldu. Bu acı olayda şehit düşen kahramanlarımızdan biri de Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'ydı. Peki, Orhan Burak Büyükçaylı kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındaydı?

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu?

Orhan Burak Büyükçaylı Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı?

Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı, Isparta’nın Ayazmana Mahallesi'nde ikamet eden bir ailenin evladıydı. Büyükçaylı, vatan savunmasında görev yaparken Tunceli'deki elim kaza sonucunda hayatını kaybetti. Şehidin acı haberi, Isparta’da yaşayan ailesine yetkililer tarafından iletildi. Şehit Orhan Burak Büyükçaylı'nın evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı; komşuları ve akrabaları taziye için bir araya geldi. Şehidin yaşı ve diğer kişisel bilgileri hakkında resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, genç yaşta vatan uğruna can veren bir kahraman olarak anılacağı kesindir.

Kaza Sonucu 4 Uzman Çavuşumuz Şehit Oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında, İl Jandarma Komutanlığı'na ait 62 JAA 408 plakalı zırhlı aracın şarampole yuvarlanması sonucunda meydana gelen kazada dört askerimiz şehit oldu. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından iki yaralı asker helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen bir asker daha şehit oldu. Kazada şehit düşen diğer askerlerimiz Jandarma Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş olarak açıklandı.

Kazanın nedenine ilişkin soruşturma devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya acı haberi kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, "Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda dört kahraman askerimizi kaybettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Orhan Burak Büyükçaylı Evli Mi Kaç Çocuğu Var?

Şehid Orhan Burak Büyükçaylı eşi Gizem Büyükçaylı’nın Balıkesir’de bulunduğu ve hamile olduğu öğrenildi. 

Editör: Murat Serdar Yıldız