Müge Anlı cinayet şüphelisi Aydın Musaoğlu kimdir, nereli kaç yaşında? Aydın Musaoğlu neden tutuklandı? Müge Anlı cinayet şüphelisi Aydın Musaoğlu kimdir, nereli kaç yaşında? Aydın Musaoğlu neden tutuklandı?

Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından Mehmet Salih Tatlıcı'nın hayatı ve ölümü, ülke genelinde büyük bir ilgi ve merak konusu haline geldi. 1931 yılında Diyarbakır'da doğan Tatlıcı, Türk iş dünyasında önemli bir iz bırakan isimlerden biridir. İstanbul'a 1960'lı yıllarda gelerek ticaret hayatına atılan Tatlıcı, başlangıçta pastane işletmeciliğiyle uğraşmış ve elde ettiği kazançları gayrimenkule yatırarak önemli varlıklar edinmiştir.

Başarılı İş Hayatı ve Zenginlik

Tatlıcı, İstanbul'a yerleştikten sonra Karaköy'de bir pastane açarak ticari kariyerine başlamıştır. Zamanla işlerini büyüterek Tatlıcılar Pastanesi adı altında daha fazla şube açmış ve gayrimenkul yatırımlarıyla servetini artırmıştır. Özellikle 1980'lerde Türkiye'nin önde gelen zenginleri arasına girmiş ve Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin 27. kişisi olarak gösterilmiştir. Dubai, ABD ve Türkiye'de önemli gayrimenkul projelerine imza atmış ve yaklaşık 3 milyar dolarlık bir servet biriktirmiştir.

Ölümü ve Mirası

Mehmet Salih Tatlıcı, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerinde zor günler geçirmiştir. 2008 yılında kanser teşhisi konulan Tatlıcı, 22 Şubat 2009 tarihinde tedavi için gittiği Londra'da hayata veda etmiştir. Ölümü Türkiye genelinde büyük bir üzüntüye sebep olmuş ve iş dünyası tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendirilmiştir. Ölümünden sonra eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı tarafından Salih Tatlıcı Vakfı kurulmuş ve Tatlıcı'nın mirası bu vakıf aracılığıyla sürdürülmektedir.

Editör: Havva Andırır