Sosyal medya fenomeni Alisya Bahar Candan, ablası Gülnihal Çiçek ile birlikte 21 sanığın yargılandığı davada tahliye edildi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, Alisya Bahar Candan ve 5 diğer sanığın tahliye kararı alındı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile birlikte bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da katıldı.

Kızıl Goncalar Yeni Sezon Hangi Tarihte Başlayacak? NOW TV'de 2. Sezonun İlk Bölümü Ne Zaman Yayınlanacak? Kızıl Goncalar Yeni Sezon Hangi Tarihte Başlayacak? NOW TV'de 2. Sezonun İlk Bölümü Ne Zaman Yayınlanacak?

İddianamenin Detayları Neler?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve Alisya Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun şebekenin liderleri olarak gösterildiği, bu suç örgütünün "sazan sarmalı" dolandırıcılık yöntemini uyguladığı ifade ediliyor. Alisya Bahar Candan'ın, Gülnihal Çiçek'e göre daha etkin bir rol oynadığı vurgulandı.

Bahar Candan Cezaevinde Degil Mi

Hangi Suçlamalarla Karşı Karşıya?

Alisya Bahar Candan, "suç örgütüne üye olmak" ve "kamu görevlisi ya da bankacılık, sigorta ya da kredi kuruluşlarının çalışanı gibi davranarak dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Ablası Gülnihal Çiçek'in ise benzer suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Bahar Candan 11

Tahliye Kararının Gerekçesi Nedir?

Mahkeme heyeti, Gülnihal Çiçek'in tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Bu durum, sanıkların yargılanma süreçlerinin devam ettiği dikkate alınarak alındı. Diğer sanıklar hakkında ise çeşitli suçlardan farklı sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

Editör: Havva Andırır