KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi

2024-2025 eğitim öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bu tarihten önce öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla seminerler düzenlenecek. Öğretmen seminerlerinin Eylül ayında 2'sinde başlayacağı ve 6 Eylül 2024 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Seminerlerin detayları ve programı, eğitim yılı öncesi öğretmenlere bildirilecek.

Seminerler Online mı, Yüz Yüze mi?

Öğretmen seminerleri geçmiş yıllarda genellikle yüz yüze olarak gerçekleştirilmekteydi. Ancak bu yıl, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kamuda uyguladığı tasarruf tedbirleri çerçevesinde seminerler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden internet üzerinden yapılacak. Bu değişiklikle birlikte öğretmenler, mesleki çalışmalarını uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirebilecekler.

Eğitim Yılının Başlangıcı ve Dönem Tarihleri

2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2025 tarihinde sona erecek. Bu dönemde öğretmenler, seminerlerle birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine hazırlıklı bir şekilde başlayacaklar. Öğretmen seminerlerinin çevrimiçi olarak yapılacak olması, eğitim sürecine esneklik kazandırarak, katılımcıların yer ve zaman sınırlaması olmadan eğitim alabilmelerini sağlayacak.

Editör: Zeliha YAKUT