Öğrenciler için liseye geçiş süreci kapsamında 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri büyük bir titizlikle devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavın ardından tercih süreci başladı ve öğrenciler, okul tercihlerini belirlemeye devam ediyorlar.

Tercih Süreci ve Detayları

LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden okulların geçen yılki kontenjanları ile önceki yıllarda oluşan yüzdelik dilimleri inceleyebiliyorlar. Bu bilgiler doğrultusunda, kendi sınav performanslarına uygun okulları belirleyip tercihlerini yapıyorlar.

Kaç Tercih Yapılacak?

Öğrenciler, yerel yerleştirme kapsamında ilk olarak 5 okul tercihinde bulunabilecekler. Bu tercihler içinde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebiliyor. Ardından, merkezi sınavla öğrenci alan okullar için toplamda 10 okul tercihinde bulunma hakkına sahipler.

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Tercih Robotu Kullanımı

Öğrencilere tercih sürecinde kolaylık sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanan tercih robotu, istenen yüzdelik dilim aralıklarına göre il ve ülke genelinde okul listelerini sunuyor. Bu robot üzerinden il, ilçe, okul türü ve 2023'e ait yüzdelik dilimlere göre detaylı aramalar yapılabiliyor.

Tercih Sonuçları ve Nakil Süreci

Tercihlerin tamamlanmasının ardından, LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçların ilan edilmesinin ardından öğrenciler, istemeleri halinde nakil sürecine başvurabilecekler. Nakil tercihleri için belirlenen tarihler doğrultusunda başvurular alınacak ve sonuçlar ilan edilecek.

Editör: Havva Andırır