Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu Ryan Kent'in kimdir, nereli, kaç yaşında? Ryan Kent hangi takımlarda futbol oynadı? İşte, Fenerbahçe'nin oyuncusu Ryan Kent hakkında merak edilenler...

Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu Ryan Kent Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ryan Kent, İngiliz futbolunun yetenekli kanat oyuncularından biri olarak tanınmaktadır. 11 Kasım 1996 doğumlu olan Kent, futbol kariyerine Liverpool akademisinde başlamıştır. İşte Ryan Kent'in kariyeri ve oynadığı takımlar hakkında detaylar...

Ryan Kent'in Kariyer Başlangıcı ve Liverpool Yılları

Ryan Kent, futbol kariyerine Liverpool akademisinde adım atmıştır. İlk profesyonel deneyimini 2015-2016 sezonunda kiralık olarak Coventry City'de yaşamıştır. Coventry City'deki başarılı performansının ardından Ocak 2016'da Liverpool formasıyla ilk kez ilk on birde sahaya çıkmıştır.

Ryan Kent'in Kiralık Dönemler ve Başarılar

2016-17 sezonunu Barnsley'de kiralık olarak geçiren Kent, burada gösterdiği performansla kulübün "Sezonun Genç Oyuncusu" ödülünü kazanmıştır. 2017 yılında Alman kulübü Freiburg'da kiralık olarak forma giydikten sonra, aynı sezon içinde Bristol City'ye kiralık olarak transfer olmuştur. 2018-19 sezonunda ise Rangers'a kiralanmış ve burada PFA İskoçya Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazanarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Ryan Kent'in Rangers'ta Kalıcı Transfer ve Başarılar

Ryan Kent, Rangers'ta kiralık olarak geçirdiği başarılı sezonun ardından, 3 Eylül 2019 tarihinde İskoç kulübü ile dört yıllık kalıcı bir sözleşme imzalamıştır. Rangers, bu transfer için Liverpool'a 6,5 milyon £ tutarında bir transfer ücreti ödemiştir. Kent, Rangers'ta geçirdiği süre boyunca takımın önemli oyuncularından biri olmuştur.

PAOK-Panathinaikos maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? PAOK-Panathinaikos maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? PAOK-Panathinaikos maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? PAOK-Panathinaikos maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Ryan Kent2882

Ryan Kent'in Fenerbahçe Kariyeri

2023 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Ryan Kent, kanat pozisyonunda görev yapmaya devam etmektedir. Her iki kanatta da oynayabilen Kent, özellikle sol kanatta etkili performans sergilemektedir. Bire bir durumlarda topla birlikte koşarak yaptığı driplingler, çalışma hızı ve orta yapma becerisiyle tanınmaktadır.

Ryan Kent'in Millî Takım Kariyeri

Eski bir İngiltere genç millî futbolcusu olan Ryan Kent, ülkesini 18 yaş altı ve 20 yaş altı seviyelerinde temsil etmiştir. Millî takım kariyerinde de yeteneklerini sergileyen Kent, İngiltere'nin gelecekteki potansiyel yıldızlarından biri olarak görülmüştür.

Ryan Kent'in Oynadığı Takımlar

Liverpool (2015-2019)
Coventry City (kiralık, 2015-2016)
Barnsley (kiralık, 2016-2017)
SC Freiburg (kiralık, 2017-2018)
Bristol City (kiralık, 2018)
Rangers (kiralık, 2018-2019)
Rangers (2019-2023)
Fenerbahçe (2023- )
Ryan Kent'in futbol kariyeri, yetenekleri ve başarılarıyla dikkat çeken bir yolculuk olmuştur. 

Editör: Murat Serdar Yıldız