Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, İzmir'de 73 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir İzmir'deki özel bir hastanede lenf kanseri tedavisi gören Mendi'nin, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Cenaze programının detayları henüz netleşmemiştir.

Galip Mendi Kimdir? 

Galip Mendi, 1951 yılında Ankara'da doğdu. Askeri eğitimine 1970 yılında Kara Harp Okulu'nda başladı, 1971 yılında Piyade Okulu'nu tamamladı ve 1985 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Mendi'nin askeri kariyeri, 1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etmesiyle önemli bir aşamaya geçti. Bu dönemde 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı görevlerini yürüttü.

Galip

Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı? Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı?

2003 yılında tümgeneral rütbesiyle Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Okulu ile Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2007 sonrasında korgeneral olarak Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı ve 8'inci Kolordu Komutanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2012 yılında orgeneral rütbesine terfi ederek 2'nci Ordu Komutanlığı ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerini üstlendi. Mendi, 5 Ağustos 2015'te Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı ve bu görevde bulundu.

Untitled 2024 08 24T171317.460

Galip Mendi'nin Ödülleri ve Aile Yaşamı

Emekli Orgeneral Mendi, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı Madalyası ve TSK Üstün Hizmet Madalyası gibi ödüllerle onurlandırılmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Mendi'nin vefatı, askeri camiada ve toplumda büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Editör: Havva Andırır