KYK Yurt Tipleri ve Ücretleri 2024-2025: 1. Tip, 2. Tip, 3. Tip, 4. Tip, 5. Tip ve 6. Tip Yurtların Fiyatları ve Kapasite Bilgileri Nelerdir? KYK Yurt Tipleri ve Ücretleri 2024-2025: 1. Tip, 2. Tip, 3. Tip, 4. Tip, 5. Tip ve 6. Tip Yurtların Fiyatları ve Kapasite Bilgileri Nelerdir?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın sonuçları, sınav katılımcıları tarafından merakla bekleniyor. Ancak, şu ana kadar DGS sonuçları açıklanmamış olup, kesin bir tarih duyurusu da yapılmamıştır. ÖSYM’nin takvimine göre, sonuçların açıklanma tarihi henüz netleşmemiştir. Son dakika gelişmeleri ve resmi açıklamalar doğrultusunda detaylar güncellenecektir.

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 DGS sonuçlarının açıklanma tarihi için henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. ÖSYM’nin güncel sınav takviminde DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgi yer almamaktadır. Adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi öğrenmek için ÖSYM’nin resmi duyurularını takip etmelidir. ÖSYM tarafından yapılacak açıklamalar sonucunda, adayların sonuçlarına ulaşabilecekleri tarih netlik kazanacaktır.

DGS Puanları Nasıl Hesaplanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) puanları, sayısal ve sözel standart puanların yanı sıra Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) ile hesaplanacaktır. Sayısal ve sözel bölümlerin ham puanları, standart puanlara dönüştürülerek hesaplama yapılacaktır. Ön lisans başarı puanı, akademik not ortalamalarının 0,8 ile çarpılmasıyla elde edilecektir. Bu puan, merkezi sınav puanlarına eklenerek adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

Sonuçlar Nereden Öğrenilecek?

DGS sonuçları, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sonuçlarını bu platformdan erişebilecektir. Ayrıca, sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adaylar sınav performanslarını değerlendirme imkanı bulacaktır.

Editör: Havva Andırır