Şehit Uzman Çavuş Ömer Eroğlu Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşındaydı?

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen zırhlı askeri araç kazasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, 30 yaşında, Zonguldak Karadeniz Ereğli doğumlu bir askerdi. Şehit Eroğlu’nun acı haberi, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Ortacı köyünde yaşayan ailesine yetkililer tarafından ulaştırıldı. Baba Ali ve anne Hafize Eroğlu, oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra derin bir üzüntü yaşadı. Ailenin evine Türk bayrağı asıldı ve köyde yas hâkim oldu.

Ömer Eroğlu Nerede Şehit Oldu?

Kahraman askerimiz Ömer Eroğlu, Tunceli’nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkiinde, İl Jandarma Komutanlığı’na ait 62 JAA 408 plakalı zırhlı aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada şehit oldu. Kazanın ardından bölgeye sevk edilen askerî, sağlık ve kurtarma ekipleri, olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ne yazık ki, Ömer Eroğlu ve üç silah arkadaşı, olay yerinde hayatlarını kaybetti. Kazada ağır yaralanan iki askerden biri de hastaneye kaldırıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kazanın nedeni hakkında soruşturma devam ediyor.

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu?

Şehittabutttt (1)

Ömer Eroğlu’nun Ailesi ve Şehadet Haberi Nasıl Karşılandı?

Şehit Ömer Eroğlu’nun acı haberi, Zonguldak Karadeniz Ereğli’deki baba ocağına ulaştığında, aile büyük bir yasa boğuldu. Şehidin baba ocağında, köy sakinleri de büyük bir hüzün yaşadı. Ailenin yaşadığı evin önüne Türk bayrağı asılırken, köydeki diğer evlerin pencere ve balkonlarına da bayraklar asıldı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Ahmet Öztürk, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Orhan Kaş, aileye taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit Ömer Eroğlu Evli Mi Kaç Çocuğu Var?

Ömer Eroğlu, 4 yıllık evliydi ve 4 kardeşi vardı. Şehadet haberi, Eroğlu ailesini olduğu kadar, Zonguldak halkını da derin bir üzüntüye boğdu. Ailesi, taziye dileklerini kabul ederken, şehidin cenaze töreni için hazırlıklar başladı. Şehidin cenazesi, yapılacak törenin ardından memleketinde toprağa verilecek.

Editör: Murat Serdar Yıldız