ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MEHMET AYKANAT KİMDİR, ASLEN NERELİDİR?

Tunceli'de meydana gelen elim kazada şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, 28 yaşında, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyü nüfusuna kayıtlıdır. Mehmet Aykanat, vatani görevini yerine getirirken, Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde meydana gelen kaza sonucu şehit olmuştur. İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanmasıyla gerçekleşen bu trajik olay, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur.

Şehitlerrrr

MEHMET AYKANAT NEREDE ŞEHİT OLDU?

Tunceli'nin Ovacık ilçesi ile Hozat ilçesi arasında bulunan Karaoğlan mevkiinde görev yapmakta olan Mehmet Aykanat, kontrolünü kaybeden zırhlı aracın uçuruma yuvarlanması sonucu şehit düşmüştür. Kaza, 62 JAA 408 plakalı askeri aracın henüz belirlenemeyen bir sebeple şarampole yuvarlanmasıyla meydana gelmiştir. Olay yerinde 3 asker şehit olurken, 2 asker ağır yaralanmış; ancak hastaneye kaldırılan yaralılardan biri daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehit Uzman Çavuş Ömer Eroğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Eroğlu nerede şehit oldu? Şehit Uzman Çavuş Ömer Eroğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Eroğlu nerede şehit oldu?

ŞEHİT MEHMET AYKANAT EVLİ Mİ?

Mehmet Aykanat'ın şehit haberi, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba evine ulaşmış, acı haberin ardından evde ve mahallede büyük bir hüzün yaşanmıştır. Baba Ercan Aykanat'ı iki yıl önce kaybeden Mehmet Aykanat, bekar olup iki kardeşten en büyüğüydü. Şehidin anne Reşidiye Aykanat'a acı haberin verilmesiyle fenalaşan anneye, hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etmiştir. Şehidin baba evi ve çevresi, Türk bayraklarıyla donatılmış, komşuları ve yakınları taziye için evde toplanmıştır.

TUNCELİ'DEKİ KAZADA KAÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU?

Kazada şehit olan diğer askerler Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'tir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazayla ilgili açıklama yaparak, şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyip, yaralı askerin tedavisinin sürdüğünü bildirmiştir. Kazada yaralanan Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız