2024-2025 eğitim yılı için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan KYK burs ve kredi başvuruları, henüz başlamamıştır. Başvuru tarihleri ÖSYM tarafından duyurulduğunda, öğrencilere yönelik gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Genellikle başvurular e-Devlet sistemi üzerinden alınmaktadır. Bu süreçte, öğrencilere e-Devlet şifresiyle giriş yapmaları ve başvurularını tamamlamaları gerektiği hatırlatılmaktadır.

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak?

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel medya aracılığıyla duyurulmaktadır. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilir. Öğrenciler, e-Devlet şifresi almak için PTT şubelerine başvurabilirler veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi alternatif e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler. Başvuru sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilir ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit edilir.

KYK Bursu Kimlere Verilir?

KYK bursu, aşağıdaki gruptaki öğrencilere verilmektedir:

Şehidin bekar çocukları veya bekar kardeşleri
Gazinin kendisi veya bekar çocukları
Yüzde kırk ve üzerinde engeli olanlar
Anne ve babası vefat eden bekar kişiler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınan ya da koruma altında eğitim görenler
Darüşşafaka Lisesi'nde eğitim görenler
Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri taşıyan milli sporcular
ÖSYM sınavlarında ham puan bazında ilk yüze girenler

66Dc7C6Ceb782Cdfa6B825C7

KYK Burs Miktarı Ne Kadar Olacak?

2024-2025 eğitim yılı için KYK burs ve kredi miktarları henüz açıklanmamıştır. Ancak, önceki yıl burs ve kredi ödemeleri şu şekildeydi:

Lisans öğrencileri için: 2.000 TL
Yüksek lisans öğrencileri için: 4.000 TL
Doktora öğrencileri için: 6.000 TL

Editör: Havva Andırır