Levent Mercan Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında?

Levent Mercan, 10 Aralık 2000 tarihinde Almanya'nın Recklinghausen kentinde doğdu. Futbol kariyerine Almanya’da başlayan Mercan, şu anda Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de forma giymektedir. 176 cm boyundaki oyuncu, sol bek mevkisinin yanı sıra on numara ve merkez orta saha pozisyonlarında da görev yapabiliyor. Mercan’ın kariyer gelişimi ve oyunculuk yetenekleri, onu Türkiye’nin önde gelen kulüplerinden Fenerbahçe’ye kadar taşıdı.

Levent Mercan Hangi Takımlarda Oynadı?

Levent Mercan, futbol hayatına 2010 yılında PSV Recklinghausen altyapısında başladı. Ardından sırasıyla VfB Hüls, VfL Bochum ve Rot-Weiss Essen gibi kulüplerin altyapısında forma giydi. 2016 yılında Almanya’nın köklü kulüplerinden Schalke 04’e transfer olan Mercan, burada U17 ve U19 takımlarında oynadıktan sonra Schalke'nin A takımında 7 maça çıktı.

2021-2022 sezonunda Türkiye'ye gelerek Fatih Karagümrük’e transfer olan Mercan, burada gösterdiği performansla dikkat çekti. Karagümrük formasıyla toplam 93 maçta görev aldı ve bu maçlarda 4 gol atıp 7 asist yaptı. 2023-2024 sezonunda ise 39 karşılaşmaya çıkarak 3.324 dakika süre aldı.

PAOK-Panathinaikos maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? PAOK-Panathinaikos maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? PAOK-Panathinaikos maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? PAOK-Panathinaikos maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Fenerbahçe’nin Levent Mercan Transferi

Fenerbahçe, 2024-2025 sezonu öncesinde ilk resmi transferini Levent Mercan ile gerçekleştirdi. 4 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu, sarı-lacivertli ekipte sol bek olarak görev alacak. Mercan, Fenerbahçe’deki yeni görevinde hem defansif hem de ofansif katkılarıyla takımına destek vermeyi hedefliyor. Fatih Karagümrük’te 36 karşılaşmada 1 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Mercan, Fenerbahçe'nin yeni sezondaki başarılarına katkı sunmak için sahada olacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız